20.8.2022. 12:47
0
Ibrahimoviću je bila potrebna samo jedna rečenica: Evo što je izgovorio Messiju i time sebi okončao karijeru u Barci

Zlatan Ibrahimović u karijeri je igrao za niz velikana. Od samih početaka i Malmöa, Ajaxa, do Juventusa, Intera, Milana, PSG-a i Barcelone. Jednu godinu proveo je i u SAD-u, gdje je igrao za LA Galaxy.

I svugdje je karizmatični Šveđanin ostavio dubok trag, ali njegovo vrijeme u Barceloni mnogima je ostavila gorak okus u ustima. Ibra je u Barcu stigao za 46 miliona eura i Samuela Eto'oa Iako je s katalonskim velikanom osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo, evropski i španski Superkup te La Ligu, Ibra je ubrzo napustio Camp Nou.

Zabio je Zlatan čak 21 pogodak i podijelio 13 asistencija u 45 odigranih utakmica, no nije zbog svojih igara napustio Španiju. Probleme mu je zadao njegov – jezik, zbog kojeg je često ulazio u sukobe s Pepom Guardiolom.

Upravo su mnogi Guardiolu vidjeli kao glavnog krivca za njegov odlazak, ali navodno je u svemu prste imao i Lionel Messi. Očito su dva velika ega, Messijev i Ibrin, bila previše za jednu svlačionicu.


Kap koja je prelila čašu navodno se dogodila nakon utakmice protiv Arsenala u osmini finala. U prvom je srazu dviju momčadi Ibra postigao dva pogotka, u drugom nije ni igrao, a briljirao je Messi sa četiri gola.

“Bila je to 2010. godina, postigao sam dva pogotka protiv Arsenala u prvoj utakmici, a za uzvrat nisam bio spreman zbog ozljede. Tada sam rekao Messiju: ‘Slušaj mali, sada je vrijeme da nosiš momčad na svojim ramenima.’ Messi je tada zabio četiri gola, a ja sam mu čestitao nakon susreta: ‘Danas si bio bolji od Zlatana.'”

A upravo mnogi tu rečenicu vide kao povod za čuvenu Messijevu poruku. On se Guardioli požalio na Zlatana, što je očito zaključilo njegovu epizodu na Nou Campu. Detalje opisuju Sebastian Fest i Alex Julliard u knjizi ‘The Messi Mystery’, gdje još otkrivaju kako je Messi bio ugrožen Zlatanovim prisustvom te je htio biti prva zvijezda momčadi, što mu je Pep i omogućio.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.