20.8.2022. 13:29
0
Haaland: Guardiola nije morao da proda klub da bi me doveo

Fudbaler Manchester Cityja i norveški reprezentativac Erling Haaland izjavio da je zbog saradnje sa menadžerom "građana“ Pepom Guardiolom odlučio da nastavi karijeru u engleskom klubu, prenio je magazin "ForForTwo“.


Haaland (22) je u ljetnjem prijelaznom roku stigao u Manchester City iz Borussije Dortmund za 60 miliona eura.

“Pep nije morao da proda klub da bi me doveo. Nije morao ništa da proda. On je poseban trener i to mi je bilo dosta važno. Svi znamo šta je uradio za klubove za koje je radio, ali uopšte i za fudbal i za igrače. Ja želim tome da pripadam. Mislim da zajedno možemo dobro da se zabavimo”, rekao je Haaland.

Njegov otac AlfI je igrao za Manchester City od 2000. do 2003. godine. Erling je rođen u Engleskoj, a od malih nogu je navijač “građana”.

“Objekti oko nas, osoblje, ljudi oko kluba, velika je to organizacija. Manchester City je vrlo profesionalan klub, čini sve na dobar način kako bi pomogao igračima, što mi se dosta sviđa”, rekao je norveški fudbaler.

Haaland je u prva dva kola Premier lige postigao dva gola i imao je jednu asistenciju.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.