26.8.2022. 21:56
0
Premijer liga BiH: Remi Željezničara i Sarajeva na Grbavici u spektakularnom derbiju
Fudbaleri Sarajeva i Željezničara remizirali su derbi susretu 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Rezultat je glasio 2:2, a Plavi su se vratili nakon dva gola zaostatka.
U prvom poluvremenu nismo imali mnogo toga za vidjeti. Šahinović je u dva navrata sjajno zaustavio dalekometne udarce Štilića i Hajdarevića.

S druge strane pokušavao je jednom Varešanović, te jednom Suljić.

Ipak, rezultat se nije mijenjao. Dodatan problem za Sarajevo predstavljao je crveni karton koji je u zadnjim sekundama zaradio Frane Čirjak.

Sa svim viđenim u prvom dijelu činilo se da će Željezničar krenuti veoma agresivno od prve minute drugog dijela po pobjedu. Ipak, desilo se suprotno – hladan tuš u 47. minuti. Galić je igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija Šehović pokazao na bijelu tačku, a Ivan Ikić pogodio mrežu domaćina.

Nakon toga fudbaleri Željezničara bili su u svojevrsnom šoku, sporadično su pokušavali sa distance.

Sarajevo je u 76. minuti stiglo i do drugog pogotka. Ahmetović je proigrao Musu, a Nigerijac pobjegao odbrani Željezničara i sjajno pogodio.

Željezničar je do pogotka stigao u 88. minuti. Bekrić je izveo sjajan korner, a Dženan Haračić glavom postigao prvijenac u dresu tima sa Grbavice.

Pokušavao je Željezničar do kraja stići barem do boda, a u tome su uspjeli u zadnjim sekundama susreta. Samir Bekrić je majstorski izveo slobodan udarac sa ruba kaznenog prostora i matirao mladog Šahinovića.

(A. Balićevac)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.