27.8.2022. 18:15
0
Kakav dan u engleskoj Premier ligi: Manchester City gubio 0:2 pa potopio Crystal Palace, Liverpool Bournemouthu postigao devet golova
Fenomenalno poslijepodne doživjeli su ljubitelji engleskog Premiershpa.

Manchester City od 0:2 protiv Crystal Palacea slavio je 4:2, a Liverpool je razmontirao Bournemouth sa 9:0.

Livepool je u prvom poluvremenu postigao pet golova Bournemouthu u duelu četvrtog kola engleske Premier lige.

Redsi su pregazili rivala na Anfiel Roadu.

Bournemouth je "načeo" Diaz u trećoj minuti, potom je u šestoj minuti Elliot povisio prednost. Mreže si mirovale do 28. minute, a onda je Alexander-Arnold pogodio za 3:0.

Četvrti gol na meču u 31. minuti dao je Firmino, a u 45. van Dijk pogađa za 5:0.

Redsi tu nisu stali. U 46. minuti Mepham je postigao autogol za 6:0, potom je Firimino dpovisio na 7:0 u 63. minuti, Carvalho je u 80. minuti postigao osmi, a Diaz u 85. deveti gol za tim Jurgena Kloppa.

Neizvjesniji meč viđen je na Etihad stadionu u Manchesteru gdje je City preokrenuo protiv Crystal Palacea.

Gosti su poveli autogolom Stonesa u 4. minuti, a novi šok za Građane uslijedio je u 21. minuti kada je Anderson pogodio za 0:2.

Crystal Palace je prednost očuvao do poluvremena, a u 53. minuti je Silva smanjio zaostatak. Bio je to nagovještaj preokreta tima Pepa Guardiole.

U 62. minuti Haaland je izjednačio, a norveški napadač u 70 .minuti donio je i preokret. Haaland je u 81. minuti kompletirao hat-trick za 4:2.

Vrijedi izdvojiti da je Chelsea na domaćem terenu savladao Leicester 2:1, a Manchester United je trijumfovao kod Southamptona sa 0:1.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.