29.8.2022. 21:38
0
Lovrić: Protiv Tuzla Cityja dat ćemo sve od sebe i odigrati dobru utakmicu
U 8. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sastaju se FK Tuzla City i NK Široki Brijeg, a susret se igra u srijedu s početkom u 17:30 sati.

Di Mateo Lovrić, veznjak Širokog Brijega koji je ovog ljeta stigao u tim kazao je kako mu se svidjela atmosfera na Pecari u prošloj utakmici.

- Prelijep je osjećaj igrati pred domaćim navijačima i to nam je još veći motiv da se borimo i da dajemo sve od sebe. Velež je jedna jako dobra ekipa, a oni su, kao i mi, imali dosta prilika, ali lopta nije htjela u gol. Sigurno da je lijep osjećaj biti u vrhu tabele, ali mi idemo korak po korak i nadamo se i dalje dobrim rezultatima – naglasio je Lovrić.

Široki Brijeg nakon zahtjevne utakmice protiv Veleža ima teško gostovanje kod Tuzla Cityja.

- Dobro smo ih analizirali, Tuzla City je jako dobra ekipa, što su pokazali protiv Sarajeva i Leotara. Protiv Tuzla Cityja idemo dati sve od sebe i odigrati dobru utakmicu – rekao je.

Lovrić je također istaknuo kako je na Pecari dobro prihvaćen.

- Tim i treneri su me prihvatili stvarno jako dobro, kao da sam tu već duže vrijeme i htio bih im se zahvaliti na ukazanom povjerenju. Svi znaju za NK Široki Brijeg i znamo kakvu odgovornost imamo time što nosimo dres ovog kluba. Grad mi se od prvog dana svidio, ljudi su ljubazni i super mi je ovdje – rekao je igrač Širokog.

Bez obzira na gust raspored utakmica, navodi dalje nije im teško pripremiti se i regenerirati za utakmice koje dolaze.

- Nije nam problem pripremiti se za sljedeću utakmicu. Napravili smo dobru regeneraciju, odmorili smo se i mislim da su svi igrači od prvog do zadnjeg spremni za nadolazeću utakmicu protiv Tuzla Cityja – zaključio je Di Mateo Lovrić, vezni igrač NK Široki Brijeg.

Glavni sudija ove utakmice bit će Darko Gedžić.

Široki Brijeg je prvi na tabeli s 12 osvojenih bodova, dok je Tuzla City na trećem mjestu s 10 bodova.

(FENA/A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.