6.9.2022. 22:15
0
Dinamo i Borussia pobjedama otvorili novu sezonu Lige prvaka
Nova sezona nogometne Lige prvaka otvorena je utakmicama Dinamo – Chelsea i Borussia Dortmund – FC Kopenhagen, a u obje su do pobjede došli domaćini.


ZAGREB, 6. rujna (FENA) - Nova sezona nogometne Lige prvaka otvorena je utakmicama Dinamo – Chelsea i Borussia Dortmund – FC Kopenhagen, a u obje su do pobjede došli domaćini.

Pomalo neočekivano u Zagrebu je Dinamo svladao europskog prvaka iz 2021. godine, momčad Chelseaja, rezultatom 1:0. Pobjedu hrvatskom prvaku donio je Mislav Oršić pogotkom u 13. minuti.

U drugom susretu igranom u ranijem terminu Borussija je nadigrala Kopenhagen rezultatom 3:0, a strijelci su bili Marco Reus (35’), Raphael Guerreiro (42’) i Jude Bellingham (83’).

Večeras je na programu još šest utakmica prvog kolau kojima se sastaju Salzburg - Milan, Celtic - Real Madrid, Leipzig - Šahtar Donjeck, Sevilla - Manchester City, Benfica - Maccabi Haifa i PSG - Juventus. 



(Fena / Aldina R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.