12.9.2022. 16:29
2
Vico Zeljković se konačno oglasio o utakmici Rusija - BiH, evo šta kaže
Predsjednik N/FS Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković, konačno se oglasio po pitanju utakmice Rusija - BiH, koja je izazvala brojne reakcije.

Reakcija Vice Zeljkovića je objavljena na sajtu Saveza, a mi prenosimo u cijelosti taj tekst.

- Informacija o odigravanju prijateljske utakmice između selekcija BiH i Rusije izazvala je proteklih dana brojne reakcije. Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković ističe da je u ovom trenutku najvažniji susret koji reprezentacija BiH igra protiv Crne Gore u okviru UEFA Lige Nacija 23. ovog mjeseca a nakon toga i onaj sa Rumunijom.

Članovi Izvršnog odbora, na čelu sa predsjednikom Zeljkovićem su na jednoj od ranijih sjednica jasno postavili cilj kad je u pitanju „A“ reprezentacija: „To je pobjeda protiv selekcije Crne Gore kao prioritet i potvrda prvog mjesta u grupi, te plasman u A Ligu Nacija. Time bismo bili i u mnogo povoljnijoj poziciji na predstojećem žrijebu za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Podsjećanja radi, primarni cilj koji smo postavili bio je plasman reprezentacije na Euro 2024. kao i poboljšanje infrastrukturnih uslova na našim stadionima. Polako idemo ka ispunjavanju tih ciljeva.

Dosadašnji rad članova Izvršnog odbora bio je jedinstven i namjeravamo da tako i ostane te ćemo na zahtjev člana IO Fuada Čolpe u oktobru mjesecu održati jednu tematsku sjednicu na kojoj ćemo razgovarati o ovoj utakmici“, stoji na sajtu N/FS BiH

(A. Balićevac)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.