20.9.2022. 22:20
1
Zeljković posjetio reprezentativce: "Nadamo se da ćemo zadržati ovaj datum, 19. novembar, iako jedan dio BiH to ne želi"
Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković posjetio je danas reprezentativce u Kampu u Zenici i održao kratak sastanak pred početak treninga.

„Bez obzira na sva dešavanja proteklih dana, trebamo razmišljati samo o susretu sa Crnom Gorom a nakon toga i Rumunijom. Igrači moraju znati da sam tu za njih u svakom trenutku te da je naš zajednički cilj plasman u A Ligu nacija, te Euro. Vidim da vlada dobra energija i pozitivna atmosfera, fokus je još jednom ponavljam, na predstojećim utakmicama, a za sve druge stvari bit će vremena i prilike za razgovor“, izjavio je Zeljković. 

Zeljković je posebno razgovarao i sa kapitenom Edinom Džekom koji je nakon odluke Komiteta za hitnost NS BiH da se igra prijateljski susret sa Rusijom 19. novembra jasno kazao da nije za tu utakmicu i da se solidariše sa ukrajinskim narodom. Sjednica IO NS BiH na kojoj će se razmatrati odluka o susretu s Rusijom održat će se 10. oktobra. 

Da je riječ o političkoj odluci NS BiH za koju je bio zadužen Zeljković potvrdio je danas i Milorad Dodik, ujak predsjednika Saveza koji je u razgovoru sa ruskim predsjednikom kazao da su "naši ljudi osigurali ovu odluku za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nadamo se da ćemo zadržati ovaj datum, 19. novembar, iako jedan dio Bosne i Hercegovine to ne želi. U svakom slučaju, mi smo to uradili – u okolnostima u kojima se nalazimo". 

Bivši kapiten nogometne reprezentacije Vlatko Glavaš upitao je da li je zapravo Dodik predsjednik Saveza te pozvao da se otkaže utakmicu koju ne žele ni reprezentativci te da se nanosi šteta ugledu BiH. 

Nakon serije povreda reprezentativaca, selektor Ivaylo Petev je za predstojeće utakmice sa Crnom Gorom i Rumunijom naknadno uputio poziv još jednom igraču. Novo ime na pripremama Zmajeva biće Besim Šerbečić, defanzivac norveškog Aalesunda. Ovaj igrač će se u srijedu priključiti saigračima u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Šerbečić je nastupao za sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, dok za „A“ tim do sada nije ubilježio ni jedan nastup.

Utakmica sa Crnom Gorom je u petak 23. septembra. 



(Patria/Aldina R.) 

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.