26.9.2022. 23:02
0
Poraz nogometaša BiH u Rumuniji
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u posljednjem kolu B Lige nacija večeras u Bukurešti poražena od selekcije Rumunije sa 4:1.

Reprezentcija BiH je tako pretrpjela prvi poraz u ovosezonskoj Ligi nacija koju su okončali uspješno osvojivši prvo mjesto u grupi kolo prije kraja.

Upravo zbog toga selektor Ivaylo Petev večeras je dao priliku igračima koji ranije nisu imali puno prilika za igru, pa je napravio čak devet izmjena u odnosu na prošli meč protiv Crne Gore.

Nogometaši BiH kontrolisali su igru više od 30 minuta, a napravili su i nekoliko prilika. No, u 38. minuti domaći nogometaši iskoristili su jednu grešku reprezentacije Bosne i Hercegovine i golom Mana došli u vodstvo.

Nakon primljenog gola igra bh. tima potpuno se raspala, uslijedila je serija grešaka u odbrani koje su rezultirale novim prilikama za domaću selekciju. Najbolju je imao Alibec koji je izašao sam pred golmana Vasilja i zaobišao ga, a njegov udarac zaustavio je Saničanin na gol-liniji.

U nastavku je Petev izmjenama pokušao doći do izjednačenja, a prvih 15 minuta ponovo je pripalo bh. selekciji. Prilike su imali Prevljak i Duljević, ali se rezultat nije mijenjao.  

U 73. minuti Rumunija je udvostručila prednost kada je Puškaš savladao Vasilja.

Nekoliko minuta kasnije Edin Džeko, koji je u igru ušao s klupe, pogodio je glavom za smanjenje vodstva, ali je već u narednom napadu Ratiu iskoristio neodlučnost odbrane bh. tima i pogodio za 3:1.

Konačan rezultat postavio je Puškaš u 86. minuti za ubjedljivu pobjedu Rumunije, koja joj ipak nije donijela preveliku radost. Naime, Rumuni su uprkos trijumfu ostali na posljednjem mjestu i naredne sezone igrat će u C-diviziji, nakon što je u drugom meču u grupi Finska pobijedila u Crnoj Gori i tako izbjegla eliminaciju. 




(Fena / Aldina R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.