5.10.2022. 9:15
0
Atalanta kažnjena zbog diskriminacije navijača
Atalanta iz Bergama, trenutno drugoplasirana ekipa na tabeli talijanske nogometne Serie A, kažnjena je s 12.000 eura zbog teritorijalne diskriminacije koju su počinili navijači tog kluba.

Prošle sedmice Atalanta je na domaćem terenu svladala Fiorentinu 1:0, a gosti iz Firence su nakon utakmice zatražili kažnjavanje rasističkih povika upućenih njihovom vlasniku Roccu Commissu. Prvi čovjek Fiorentine rođen je u Calabriji, najjužnijoj kopnenoj talijanskoj pokrajini, a domaći huligani ismijavali su upravo njegovo podrijetlo s talijanskog juga, navodi N1. 

Takva teritorijalna diskriminacija izjednačena je s rasizmom te je teško kažnjiva unutar talijanskih granica, a ovaj put će Atalanta zbog toga morati platiti 12.000 eura.

Inače, na samom početku sezone, tokom avgusta, iz istih razloga Fiorentina je olakšana za 15.000 eura zbog identičnog nedoličnog ponašanja u režiji njenih navijača.


(A.R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.