9.10.2022. 22:09
0
Pogledajte raspored utakmica Zmajeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je raspored i datume odigravanja utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj.

Izabranici Ivayla Peteva će kvalifikacije otvoriti na domaćem terenu protiv Islanda 23. marta naredne godine.

Zanimljivo je da će Zmajevi i posljednje kolo kvalifikacija igrati na domaćem terenu kada u goste dolazi Slovačka. Taj susret je na programu 19. novembra.

Kompletan raspored reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EP:

1. kolo: BiH - Island (23. mart)
2. kolo: Slovačka - BiH (26. mart)
3. kolo: Portugal - BiH (17. juni)
4. kolo: BiH - Luksemburg (20. juni)
5. kolo: BiH - Lihtenštajn (8. septembar)
6. kolo: Island - BiH (11. septembar)
7. kolo: Lihtenštajn - BiH (13. oktobar)
8. kolo: BiH - Portugal (16. oktobar)
9. kolo: Luksemburg - BiH (16. novembar)
10. kolo: BiH - Slovačka (19. novembar)

Dvije najbolje selekcije iz svake grupe, njih ukupno 20, izborit će direktan plasman na EURO 2024, Njemačka ima osigurano mjesto kao domaćin, a još tri reprezentacije izborit će plasman kroz baraž.

U slučaju da Zmajevi kroz kvalifikacije ne budu među prve dvije reprezentacije u grupi, popravni će imati u baražu koji je osigurala zahvaljujući prvoj poziciji u B3 grupi Lige nacija.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.