12.10.2022. 8:32
0
Bilješka u bilježnici PSG-ovog trenera hit na internetu: Tiče se Kyliana Mbappea
Kylian Mbappe provlačio se cijeli utorak kroz medije, u jutarnjim i popodnevnim satima zbog, kako se pisalo, želje da napusti Paris Saint-Germain već u zimskom prelaznom roku, a navečer zbog gola koji je zabio Benfici u remiju 1:1 u Ligi prvaka. Na toj utakmici kamere su uhvatile zanimljiv kadar.

Jedan od razloga zašto se Mbappe osjeća povrijeđeno i izigrano te zbog toga želi napustiti klub odnosi se na poziciju na kojoj igra. Pisalo se da je prije nego što je prihvatio 100 miliona eura bonusa za produženje s PSG-om i 60 miliona eura godišnje plaće da nastupa i dalje za taj klub, inzistirao na definiraju svoje pozicije u momčadi. Navodno mu je bilo obećano i da će mu se želja ispuniti.

Mbappe bi želio partnera u napadu, odnosno igrati u sistemu u kakvom igra u francuskoj reprezentaciji. Ne sviđa mu se pozicija isturenog napadača u koju ga  Christophe Galtiera gura i to je više puta napomenuo. PSG-ov trener morao je to znati ranije, a da je toga svjestan otkrila je kamera zokom utakmice u utorak.

Dok je snimala Galtiera, snimila je i bilježnicu koju drži u ruci, a u njoj i napisano: “Mbappe preferira (igrati desno)”. Budući da bilješku nije i ispoštovao, mediji iz toga vuku dvije teorije. Prva se odnosi na činjenicu da ima podsjetnik sa željama mladog igrača koje mora pratiti, druga da se njom htio našaliti s medijima.


(Admir O.)

MbappePSG
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.