19.10.2022. 21:02
0
Čelik izbacio Sarajevo iz Kupa BiH
Fudbaleri Čelika napravili su senzaciju u šesnaestini finala Kupa BiH, izbacivši prošlogodišnjeg finalistu ekipu Sarajeva poslije boljeg izvođenja penala.

 
Hamza Čataković doveo je Bordo tim do vodstva u 36. minuti majstorskim golom sa vrha šesnaesterca, kada je poslao loptu u rašlje protivničkog gola Čelika, što je bio i rezultat prvog poluvremena, navodi N1. 

Poravnanje Zeničanima početkom drugog poluvremena u 58. minutu susreta i veliku radost domaćin navijačima osigurao je Edin Durmiš. Samo minutu ranije Mulahusejnović je pogodio stativu Čelikovog gola.

Igrala se 72. minuta kada Sarajevo nije imalo sreće, jer je Muharem Trako pogodio prečku gola golmana Čelika Adija Durme.

Rezultat se nije mijenjao do isteka regularnih 90 minuta. Preciziniji pri izvođenju penala bio je Čelik, pobijedivši 5:4.

Trenerska stolica trenera Sarajeva Feđe Dudića ozbiljno je poljuljana poslije još jednog neuspjeha na klupi tima sa Koševa. 

(A.R.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.