2.11.2022. 23:05
0
Liga prvaka: Poznati svi učesnici osmine finala
Utakmicama 6. kola grupne faze Lige prvaka kompletirana je lista učesnika osmine finala elitnog evropskog takmičenja.
U nokaut fazu, koja će se igrati na proljeće, večeras su se plasirali Leipzig i Milan, koji su u direktnim okršajima slavili protiv Shakhtara i Salzburga.

Njemački klub slavio je protiv Ukrajinaca sa 4:0, dok je prvak Italije na San Siru savladao Salzburg 3:0 (u strijelce se upisao i naš reprezentativac Rade Krunić).

Još ranije jednu od prve dvije pozicije u svojoj grupi osigrali su: Napoli, Liverpool, Porto, Club Brugge, Tottenham, Eintracht, Bayern, Inter, Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Borussia Dortmund, PSG i Benfica.

Svakako, najveća iznenađenja su da u nokaut fazi nećemo gledati Barcelonu, Juventus i Atletico Madrid. Madridski klub, uz to, ostao je i bez proljeća u Evropi.

Malo je nedstajalo da i Stara dama završi četvrta u svojoj grupi, ali je zahvaljujući tome što je Benfica slavila kod Maccabi Haife ostala na trećem mjestu.

Kada su u pitanju bh. igrači u osmini finala zaigrat će Edin Džeko sa Interom i Rade Krunić u dresu Milana. Tragičar je Sead Kolašinac, koji je sinoć u 87. minuti promašio zicer za pobjedu Marseillea protiv Tottenhama i plasman u nokaut fazu. Francuski klub na kraju je ostao i bez plasmana u Evropsku ligu.

S druge strane u Evropsku ligu plasirao se Amar Dedić sa Salzburgom. Njegov tim večeras je izgubio od Milana na San Siru, ali je ostao na trećoj poziciji, jer Dinamo nije uspio savladati Chelsea u Londonu.

Prve utakmice osmine finala igrat će se 14, 15, 21. i 22. februara, a revanši su na rasporedu 7, 8, 14. i 15. marta.

(A. Balićevac)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.