4.11.2022. 12:12
0
Zvjezdan Misimović zvanično stupio na novu dužnost u Nogometnom savezu BiH
Zvjezdan Misimović stupio je zvanično na dužnost direktora A-reprezentacije na nedavnom žrijebu kvalifikacionih grupa za EURO 2024.

Nakon uspješne igračke karijere, u kojoj je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao 84 nastupa i postigao 26 golova, Zvjezdan Misimović je imao različite dužnosti u Nogometnom savezu BiH.

Obavljao je poslove tim koordinatora i tehničkog direktora A-selekcije, te savjetnika Izvršnog odbora NSBiH za fudbalska pitanja, objavio je NSBiH.

Uz brojne uspjehe koje je ostvario tokom karijere, najvažniji je svakako plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine. U Brazil upravo je trasirao Misimović, majstorskim potezima kreirajući igru našeg tima.


„Ovo je veliki izazov za mene, ali čvrsto vjerujem da ću svojim iskustvom i znanjem donijeti novi pogled na fudbal i stvari oko njega.

Uvijek sam bio na raspolaganju, i sve što sam prošao u karijeri spreman sam podijeliti sa našim igračima, stručnim štabom, rukovodstvom Saveza. Pred nama je još mnogo posla. Međutim, osjeća se pozitivna atmosfera u svlačionici. Dolaze mladi talentovani igrači od kojih u budućnosti možemo očekivati velike stvari.

Ponovo smo u A UEFA Ligi nacija. U kvalifikacijama za Euro imamo šansu da se direktno plasiramo na završni turnir, što nam je i cilj“, zaključio je Misimović.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.