19.11.2022. 22:29
0
Halilhodžić: Oduzeto mi je ono što je moje i to sigurno nikome ne mogu oprostiti, niti ću zaboraviti
Vahid Halilhodžić, bosanskohercegovački trener koji je odveo Maroko na Mundijal, a potom nekoliko mjeseci pred početak fudbalskog spektakla dobio otkaz, o timu koji je predvodio s klupe ne želi reći niti jednu riječ.

Ma, ni jedno slovo, ni "M" - počeo je Vaha intervju za Sportske novosti.

- Imao sam mnogo poziva iz brojnih drugih zemalja, ali sve sam odbio, o toj temi ne želim razgovarati. Sve što se dogodilo, naime, i dalje me pogađa, doživio sam rastanak kao veliku nepravdu i ne može se baš tako lako sve zaboraviti - rekao je u uvodu Halilhodžić.

On je istaknuo da neće gledati ni sve utakmice na Mundjalu, a sigurno onu između Hrvatske i Maroka.

- Ni u kojem slučaju, bilo bi to za mene prebolno - priznao je.

Na pitanje novinara ima li možda u sporazumnom raskidu ugovora klauzulu da ne smije govoriti o Maroku, o razlozima rastanka, Vaha je odgovorio negativno.

- Ne, ne, nema ništa u tom ugovoru. Ma, gledajte, ne bih želio da se ovo shvati patetično, ne želim da ispadne kako “plačem”. Ma, možda sam i ja krivac za razlaz, možda sam mogao prihvatiti neke uvjete koji su bili stavljeni pred mene, pa bih sad i dalje bio na klupi. Primjerice, da mi netko određuje koje ću igrače zvati i tko će mi igrati... Ali, nisam takav čovjek, uvijek sam imao svoj stav, tu sam prilično tvrd i od nekih stvari nikad ne odustajem. Ako sam izbornik, onda ja odlučujem koga ću zvati u reprezentaciju, pa to je temeljna izbornička zadaća! A meni je to bilo onemogućeno i na kraju sam “gurnut niz stepenice”, unatoč dobrim rezultatima i uloženom trudu da bi se ti rezultati i ostvarili - kaže Vaha i nastavlja:

- Nisam očekivao takav rasplet. Žao mi je jer sam napravio dobru, mladu momčad i vjerovao sam da bismo mogli napraviti iznenađenje na SP, nadao sam se da bih s Marokom ponovio uspjeh koji sam imao s Alžirom u Brazilu 2014. godine, kad je ta zemlja prvi put u povijesti prošla skupinu i plasirala se u osminu finala SP. I to mi je onemogućeno odlukom nekih ljudi, oduzeto mi je ono što je moje i to sigurno nikome ne mogu oprostiti, niti ću ikada zaboraviti - rekao je Halilhodžić.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.