24.11.2022. 22:20
2
Mediji u Srbiji divljaju nakon poraza od Brazila: “Namjerno tukli Mitra, sudija nas oštetio. Neymar se valja”
Mediji i Srbiji burno su pratili meč između Brazila i njihove selekcije u prvom kolu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Rezultat je bio 2:0 za Brazilce. Razvoj događaja na terenu Lusail stadiona posebno intenzivno proživljavaju srbijanski mediji.

Glavni sudac utakmice, Alireza Faghani, u sedmoj je minuti pokazao žuti karton srbijanskom beku Strahinji Pavloviću. Blic je istaknuo kako je “sudac već oštetio Orlove” nakon jednog “bezazlenog” prekršaja, pišu Sportske novosti.

Posebno su žustro mediji u Srbiji reagirali nakon starta Lucasa Paquete nad Aleksandrom Mitrovićem u 11. minuti.

Na Sportalu se tada moglo pročitati da Brazilci ” namjerno tuku Mitra” te da je start brazilskog veznjaka bio “prljav”. S tom se konstatacijom složio i Alo.

On tvrdi kako je Paqueta “namjerno nagazio Mitrovića i to po stopalu koje ga muči već četiri sedmice”.

Dodali su kako zbog toga “grmi cijela Srbija”. Odluke iranskog arbitra Kurir je, pak, okvalificirao “sramotnim”.

U prijenosu utakmice uživo, Blic je, također, nakon 20 minuta igre zaključio i da je Neymar “već počeo s valjanjem” po terenu.

Nova.rs konstatuje da su Brazilci očitali lekciju “Oerlovima”.

“Pokušao je Stojković da promijeni formaciju. Da zaigra sa dva napadača. Ali, nije dalo rezultata. Koliko je Brazil bio dominantan svjedoči što je imao 24 šuta ka golu Srbiju, dok su „Orlovi“ samo četiri puta pokušali da ugroze Alissona.

Istovremeno su Brazilci 10 puta pogodili okvir gola, Srbija nijednom. Vanja Milinković-Savić je upisao velikih osam odbrana na prvom meču šampionata”, navodi Nova.rs.

(A. Balićevac)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.