29.11.2022. 10:02
0
"Je*ala ga Krajina, spominje je a baka mu Hrvatica"
Nakon što je golman Kanade Milan Borjan po prvi put zaigrao protiv svoje rodne zemlje Hrvatske, u javnosti se ponovo digla prašina zbog njegove izjave o porijeklu. Sada se o svemu oglasila i njegova baka, otkrivši šta misli o ovakvom predstavljanju svog unuka.

Borjan je, podsjetimo, rođen u Kninu, a navalu loših reakcija dobio je istaknuvši kako je rođen u Krajini, Dalmaciji te da je Knin “srpski grad”.

Nakon što su ga preplavile brojne uvrede i ismijavanja navijača Hrvatske, a zatim počeli stizati i komentari s drugih strana, nije izostao ni onaj Borjanove 83-godišnje bake Štefice, koja je otkrila da ju je izjava unuka pomalo naljutila.

“Nije on govorio ništa naročito. On je samo rekao da je rođen u Kninu i da voli, kako se kaže to – Krajinu. Je*ala ga Krajina!”, rekla je baka i nasmijala reportere Nove TV koji su posjetili Kričke kod Drniša, inače Borjanovo rodno selo.

“Ja sam bila odmah ljuta. Što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin pa Hrvat, pa što bi htjeli”, dodala je, pa zaključila da u njihovoj porodici “nema mržnje”.

Borjan koji trenutno živi u Srbiji, no igra za Kanadu, zaprepastio je javnost kontroverznom izjavom prije četiri godine.

“Nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, Dalmaciji, to je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem – rodom sam iz Srbije, da kažem Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin”, rekao je tada.

Ipak, nije ni slutio da će se jednom naći oči u oči s reprezentacijom Hrvatske, gdje mu ovo nisu zaboravili.

Borjana su uoči utakmice navijači Hrvatske provocirali povicima “Borjane, ustašo”, kao i zastavom najpoznatije marke traktora Johna Deerea, na kojoj je pisalo “Knin 95”.

O svemu se oglasila i njegova supruga Snežana, kojoj su pristigle brojne uvredljive poruke i pozivi, a hrvatskim navijačima poručila je da su “bolesni i zadojeni mržnjom”.


(Admir O.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.