29.11.2022. 19:06
0
Statistika ne laže: Katar najgori domaćin u historiji Mundijala
Fudbaleri Katara poraženi su od Nizozemske u posljednjem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva čime su postavili negativni rekord.

Katarani, koji su već ranije ostali bez šansi za prolazak u nokaut fazu, tako su postali prvi domaćini Svjetskog prvenstva koji su izgubili sve tri utakmice.

Dosad je najlošija reprezentacija domaćin Mundijala bila Južnoafrička Republika koja je 2010. godine ispala u grupnoj fazi.

Južnoafrikanci tada bili u grupi sa Francuskom, Meksikom i Urugvajem, a ispali su sa četiri osvojena boda.

Katar je grupnu fazu završio sa sva tri poraza, dva rezultatom 2:0 i jedan sa rezultatom 3:1. Gubio je redom od Ekvadora, Senegala i Nizozemske.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.