29.11.2022. 22:27
0
Amerikanci savladali Iran i ušli u osminu finala, Englezi glatko protiv Velsa
FOTO: Photo by Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images
Reprezentacije Engleske i Sjedinjenih Američkih Država izborile su plasman u narednu rundu takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Englezi su uvjerljivo slavili protiv Velsa sa 3:0, te osvojili grupu B, dok su Amerikanci u neizvjesnom meču savladali direktnog konkurenta ekipu Irana sa 1:0.

Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, Englezi su u drugom postigli tri protiv Velsa. Prvi je došao u 50. minuti kada je Markus Rašford (Marcus Rashford) pogodio iz slobodnog udarca, a samo 60 sekundi kasnije na 2:0 povisio je Fil Foden (Phil) nakon asistencije Harija Kejna (Harry Kane). Rašford je postigao gol u 68. minuti za 3:0, imao i nekoliko prilika za svoj treći gol, ali još ćemo sačekati na prvi het-trik na ovom Mundijalu.

Amerikanci slave Kristijana Pulišića (Christian). Prva zvijezda SAD pogodio je u 38. minuti nakon sjajne akcije. Vinston Mekeni (Winston McKennie) je prebacio loptu na desnu stranu, odakle je Seržinjo Dest (Sergino) vratio pred gol, a na pravom mjestu je bio Pulišić koji je šalje u mrežu Irana. Pulišić se tom prilikom povrijedio, pa je nakon prvog poluvremena ostao u svlačionici. 

Poznato je i s kim će igrati Engleska i SAD u narednom kolu. Englezi će za rivale imati drugopalsiranu ekipu grupe B, odnosno Senegal, dok će Amerikanci odmjeriti snage sa Nizozemskom.


(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.