30.11.2022. 14:30
0
Detalji skandala u reprezentaciji Srbije: Igrači se potukli zbog žena, navodno zvijezda Juventusa "završila" sa saigračevom ženom?
Skoro smo na pola puta Svjetskog prvenstva koje se održava u Kataru.

Navodni seks skandal u reprezentaciji Srbije

U Srbiji je jučer glavna tema na društvenim mrežama bio navodni seks-skandal u srbijanskoj fudbalskoj reprezentaciji. Situacija u ekipi je, prema tim pričama, napeta jer se saznalo za intimne odnose između nekih reprezentativaca s djevojkama njihovih saigrača. 

"Opšti je haos, svi bruje samo o tome", govore izvori bliski reprezentaciji.

Fudbalski savez Srbije se nije oglašavao o tim navodima, a kapiten reprezentacije Dušan Tadić uoči odlučujuće utakmice protiv Švicarske tvrdi da su to samo laži te da je atmosfera u reprezentaciji sjajna. 

"Nikad bolja atmosfera nije bila između igrača. Stvorilo se zajedništvo, to je to. Samo trebamo ostati takvi do kraja", rekao je 34-godišnji igrač Ajaxa.

Ipak, izvori govore da je došlo čak do tuče između dva fudbalera, te da je tome navodno prethodio seks skandal u čijem centru je bio fudbaler Juventusa Dušan Vlahović koji je navodno spavao sa suprugom golmana Mallorce Predraga Rajkovića.

Senegal pod istragom

Senegal je pod istragom zbog kršenja FIFA-inih pravila o konferencijama za medije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Podsjetimo, Senegalci su se pobjedom nad Ekvadorom (2:1) s drugog mjesta grupe A plasirali u osminu finala, gdje će igrati protiv Engleske. Senegalski savez je pod istragom zbog nepoštivanja propisa prije utakmice s Ekvadorom.

Mirror piše kako svaka reprezentacija jedan dan prije svoje utakmice mora održati konferenciju za medije u jednoj od dvije sobe za novinare u glavnom medijskom centru Svjetskog prvenstva u Kataru. Na konferenciji moraju biti selektor te jedan igrač iz ekipe. No, senegalski izbornik Aliou Cisse sam je došao pred novinare uoči utakmice s Ekvadorom.

"Disciplinska komisija FIFA-e pokrenulo je postupak protiv senegalskog nogometnog saveza zbog mogućeg kršenja članka 44. Pravilnika za FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru, članka 2.7.2. Pravilnika o medijima i marketingu i članka 8.5.3. Priručnika za tim.

"Potencijalna kršenja odnose se na obaveznu konferenciju za novinare koja se održala 28. novembra uoči utakmice Ekvadora i Senegala", piše u saopćenju FIFA-e koje je objavio britanski Mirror.



Njemačka kažnjena zbog istog propusta

Uz selektora je na konferenciji za novinare uoči prve utakmice s Nizozemskom bio igrač Krepin Diatta, dok je utakmicu s Katarom najavio kapiten Kalidou Koulibaly. Mirror piše kako će Senegal vjerovatno biti novčano kažnjen, što se dogodilo i s Njemačkom zbog istog propusta prije utakmice sa Španijom (1:1). Nijemci su, stoga, morali platiti više od deset hiljada eura.

Njemački selektor Hansi Flick tada je rekao kako želi da se njegovi igrači odmore. Nije želio igrače podvrgnuti trosatnom povratnom putu do katarskog nacionalnog kongresnog centra jer je Njemačka smještena na sjeveru zemlje za razliku od gotovo svih drugih reprezentacija.

Ambasador Katara na Mundijalu bio primoran napustiti apartman

David Beckham je bio primoran napustiti svoj hotelski apartman od 20.000 funti po noći nakon što su fanovi saznali za njegovu lokaciju.

David Beckham got a first-hand view of England's impressive 6-2 win over Iran on Monday

Bivša zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida, koji je jedan od ambasadora Katara na Svjetskom prvenstvu, boravila je u hotelu Mandarin Oriental u Dohi s pet zvjezdica, koji se nalazi u ekskluzivnoj gradskoj četvrti Mesheirb. Beckhamov smještaj je bio opremljen između ostalog, otvorenim dvorištem i privatnim bazenom i teretanom.

The Mandarin Oriental is an extremely exclusive hotel

Beckham se ipak odjavio tokom vikenda, navodi Daily Mail, jer je sve više postajalo poznato da je odsjeo u hotelu. Englesku legendu osoblje hotela je zvalo "Sir David". 

The suites include large living areas

Ostaje nepoznato da li se vratio u Veliku Britaniju ili ostaje u Kataru, samo na drugoj lokaciji. 

"Ostali gosti ga uopšte nisu mnogo viđali jer je imao divan apartman koji je kao hotel u hotelu, što znači da nije morao da se 'miješa' sa njima. Bio je veoma ljubazan i šarmantan prema osoblju i činio se kao veoma pristojan čovjek. Sir David je jedan od najslavnijih ljudi u svjetskom fudbalu i bila mi je čast viđati ga ovdje. Šteta što više nije tu ali sam siguran da će se vratiti", rekao je izvor za britanske medije.

Brazilce "ubila" klima

Krilni igrač Manchester Uniteda Antony vjeruje da je klimatizacija na stadionima Svjetskog prvenstva u Kataru odgovorna za to što se on i brojni njegovi saigrači u Brazilu nisu dobro osjećali.

Antony of Brazil

Bolest se proširila po bazi "Selecaoa" tokom prošle sedmice, a Neymar, koji se oporavlja od povrede skočnog zgloba, je među onima koji su patili od simptoma groznice. Antony sumnja da je klimatizacija na nekim od osam stadiona koji su domaćini turnira u Kataru kriva za nedavnu epidemiju.

Mlaznice su postavljene oko ivica terena kako bi "ispucale" hladan zrak pod različitim uglovima i pokrile što je više moguće površine za igru. Tu su i mlaznice ispod sjedišta koje obezbjeđuju olakšanje od pustinjske vrućine za navijače na tribinama.

Antony nije baš impresioniran naporima organizatora Svjetskog prvenstva da učine temperaturu podnošljivom za igrače, insistirajući na tome da klima-uređaj dovodi do bolesti.

"Bilo je malo teško. Na kraju sam se loše osjećao nekoliko dana", rekao je 22-godišnjak za ESPN Brasil  

(A. Balićevac)

Katar 2022
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.