5.12.2022. 14:07
0
Peleova porodica: On ne umire, u bolnici je zbog plućne infekcije pogoršane koronavirusom
Peleove kćerke i unuk tvrde da legendarni fudbaler nije u neposrednoj smrtnoj opasnosti, odnosno da je na palijativnoj njegi jer mu je tijelo prestalo reagirati na kemoterapiju, kako su krajem prošle sedmice pisali brazilski, a prenijeli mnogi svjetski mediji.

Palijativna njega primjenjuje se kod pacijenata koji boluju od neizlječivih bolesti koje značajno skraćuju životni vijek, a njen cilj je umanjiti bol i neugodne simptome bolesti do prirodne smrti oboljelog, ali porodica tvrdi da će Pele napustiti bolnicu čim se oporavi od infekcije dišnog sistema.

Kćerke Kely i Flavia Nascimento te unuk Arthur Arantes de Nasimento u intervjuu objavljenom u nedjelju navečer rekli su da je Pele u bolnici od utorka zbog infekcije dišnog sistema koju je pogoršao korovirus, ali da smrt 82-godišnje nogometne ikone nije neizbježna. Dodali su i da još prima kemoterapiju kojom se bori protiv raka.

- Bolestan je i star, ali u bolnici je trenutno zbog plućne infekcije. Kad se bude osjećao bolje, ići će kući - rekla je Keli Nasimento za TV Globo.

Peleu je prošle godine odstranjen tumor na crijevima, a porodica kaže da se rak nije vratio, nego je pod kontrolom uz pomoć lijekova i ljekara.

- Nije pošteno da ljudi govore da umire i da je na palijativnoj skrbi. To nije istina, vjerujte nam. Nije na intenzivnoj njezi, nego u običnoj sobi. Nije u opasnosti, nego na liječenju - rekla je kći Flavia.


(Admir O.)

PeleBrazil
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.