9.12.2022. 18:57
2
Penali presudili: Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva
FOTO: UEFA
Za četiri najbolje ekipe Svjetskog prvenstva u susretu Hrvatska-Brazil odlučili su penali. Hrvatska je prvi polufinalista. Večeras igra Argentina-Nizozemska te će biti poznat drugi polufinalista s kojim će Hrvatska 13. decembra igrati za finale.


Brazil je imao dva promašena penala, a jedan je odbranio heroj Hrvatske Dominik Livaković. Hrvatska je imala 4 pogotka, a Brazil dva. 

Nakon regularnih 90 minuta koja je završena bez golova, uzbuđenje je raslo u produžecima koji su završeni 1:1, a onda su uslijedili penali. 

Vlašić je pogodio u prvoj seriji za Hrvatsku, a Livaković je skinuo penal Rodryga. Majer je potom povisio na 2:0, a Casemiro je snažnim udarcem smanjio na 2:1.

U trećoj seriji Modrić je sigurno realizovao penal, ali je i Pedro bio siguran za 3:2. Oršić je potom pogodio, a Marquinhos pogodio stativu i Hrvatska je prošla.

U preostalim četvrtfinalnim utakmicama u subotu se sastaju Portugal i Maroko i Engleska i Francuska. 


(Fena / Aldina R.) 

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.