10.12.2022. 8:19
0
Vaha: Ljudi, ovo je nevjerojatan rezultat, Livaković je najbolji golman turnira
Ljudi, ovo je fantastično! Nevjerojatan uspjeh Hrvatske, novo polufinale Svjetskog prvenstva. Kapa do poda svim igračima, stožeru, pa i čudesnom Dominiku Livakoviću, svaka vam čast, rekao je proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić (70) za 24sata.hr.

On je pratio nastup "Vatrenih", još jednom komplimentirao Zlatku Daliću, Luki Modriću, pa i svim sudionicima novog nogometnog čuda.

- Nemam riječi. Hrvatska je u prvom dijelu bila izvanredna, "umrtvili" su igru, tako natjerali Brazil da igra sporije što vam je odgovaralo. Začudio me Brazil, igrali su s četiri stopera, naprijed bili jako spori, teško je na taj način probiti Hrvatsku. Vaš vezni red bio je sjajan u defanzivnom bloku, nije tu bilo prostora za njihove prodore - priča Vahid Halilhodžić, pa nastavlja:

- Ipak, Brazil je bio bolji, imao dosta prilika u nastavku. Prvo vam je Gvardiol bio otkriće ovog turnira, a sada je to i Dominik Livaković. Taj dečko je na najbolji mogući način iskoristio ovaj turnir, daleko je najbolji golman turnira, tu više nema nikakve sumnje. Uvjeren sam kako će Livaković i Gvardiol biti u najboljoj ekipi Svjetskog prvenstva, brzo će završiti u top klubovima.

Hrvatska se drugi put u nizu plasirala u polufinale SP-a.

- To je samo potvrda vaše kvalitete, velike vrijednosti. Kada jedna mala zemlja dvaput u nizu dođe do tih visina, a pogledajte gdje zapinju Španija, Njemačka, Italija... to je nevjerojatno. Ova vaša generacija predvođena Lukom Modrićem zaslužuje veliki spomenik, niste ni svjesni kakve stvari rade za promociju Hrvatske u svijetu.

Vaha je nastavio...

- Na zadnjoj utakmici protiv Japana sam kod Luke Modrića vidio umor, ali sada se osvježio, bio jako motiviran. U očima i pogledu mu se vidjela odlučnost, u trku se vidjela volja. Iznosio je loptu, bio pun snage, a na ovakav način igrati u njegovim godinama je nešto neviđeno. Fascinira način na koji hrvatski nogometaši igraju za svoju zemlju, to može biti primjer svima.

Opet su odlučili penali...

- Pričao sam to svima, ako Hrvatska dođe do penala, gotovo je - prolazite. Vi tu imate toliko samopouzdanja, toliko vjere u svoje pucače i golmana, to je čudo. A tu su ključni uvijek prvi izvođač i prva obrana golmana, a Vlašić i Livaković su to odradili sjajno. Brazilci su kasnije bili preplašeni, psihološka prednost je bila na vašoj strani i zasluženo ste u polufinalu.


A sada slijedi polufinale...

- Ma sada nema odustajanja, sada Hrvatska mora ići glavom kroz zid, obaveza ovih igrača je ići po finale. Skinuli ste favorita prvenstva. Mislio sam prije turnira kako ćete doći do četvrtfinala, ali da je Brazil prejak. Ali fascinira igra vaših veznjaka, to umaranje suparnika koji ne može do lopte, rijetko se u sredini terena vidi takva dominacija u posjedu lopte - rekao je Vahid Halilhodžić, pa za kraj dodao:

- E, moram spomenuti i Josipa Juranovića, dečko je odigrao nevjerojatnu utakmicu po desnoj strani. Tu se vidjelo kako ga Vinicius Junior pušta na toj strani, a on je to sjajno iskorištavao. Svaka čast, Hrvatska još nije rekla posljednju riječ na ovom turniru, pred vama su još dvije utakmice, tu može biti svega. Sretno!


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.