10.12.2022. 9:17
3
Pogledajte kako se euforični Enis Bešlagić derao i proslavio pobjedu Hrvatske: Hana Hadžiavdagić poslala poruku Brazilcima
Utakmicu između Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu fudbalskog prvenstva u Kataru pomno su pratili vatreni navijači regiona.

Hrvatska je i ovaj put pokazala svoju snagu i talenat, te nakon penala srušila moćni Brazil.

Brojni influenseri, pjevači, glumci cijelog regiona pratili su ovu utakmicu te se radovali velikoj pobjedi.Enis Bešlagić na svom Instagram profilu objavio je video na kojem nije krio oduševljenje za pobjedu Hrvatske.

"Bravo Hrvatska, derao se Enis dok je snimao sebe ispred TV-a.

Inače Bešlagić godinama živi i radi u Hrvatskoj, a jednom prilikom je objasnio zbob čega je napustio svoju rodnu domovinu.

"Radim u Hrvatskoj jer me u Bosni ne zovu baš, kao i mnogi gastarbajteri po svijetu što rade. Zato svaki dinar pošteno zaradim i ne kradem kao neki veliki domoljubi. Domovina je jedna, a to ne znači ako snimaš izvan nje da ne pripadaš istoj. Po tome bi sportaši  trebali igrati samo za BiH klubove. Ali mene baš i nešto ne zovu u reprezentaciju BiH kad se dijele uloge, a i ne treba... Tamo gdje me poštuju sa svim onim što ja jesam, onda dajem i ja ljubav i svoju zahvalnost. Puno šire gledam na to i nikada nisam želio biti niti kantonalni niti federalni glumac. Onaj koji krade svoju domovinu je izdajica, a ne onaj koji poštenim radom pokazuje ljubav", napisao je Enis. 

Hrvatskoj čestitale mnoge poznate ličnosti

Marija Šerifović ponosno je čestitala komšijama, nakon što je napeto pratila utakmicu pod velikim stresom i neizvjesnosti.

-Bolje da su Brazilci vježbali fudbal nego ples protiv Hrvatske, napisala je ponosna Hana Hadžiavdagić.

 

(VIDEO) Poznati uz Vatrene: Enis oduševljeno navijao ispred ekrana, Hana i Marija čestitale Hrvatskoj, Life.ba

Jelena Rozga, Una Čolić, Nina Badrić, Samra Menzilović, Naida Bojnakova, Mirza Mustafagić, samo su neki od vatrenih navijača i podrška Hrvatskoj koja je i na ovom Svjetskom prvenstvu pokazala veliki uspjeh.

Uplakani Neymar

Brazilski reprezentativci teško su podnijeli poraz u četvrtfinalu SP-a u Kataru od Hrvatske. Suze i nevjerica na licima najveće brazilske zvijezde Neymara obišle su svijet, no jedna gesta možda mu je ipak poslužila kao utjeha.

image

Naime, snimljen je trenutak kada je maloljetni sin Ivana Perišića prišao napadaču PSG-a i pružio mu ruku.

Neymar ga je zagrlio i nježno poljubio u glavu, a mališan je otrčao s osmijehom na licu.

Dalić: Sjajna večer i nešto prelijepo

Jutro nakon velike pobjede Hrvatske, selektor Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije na kojoj je rekao da osjeća ponos do neba da je Hrvatska među četiri najbolje reprezentacije. 

Sjajna večer i nešto prelijepo. Cijeli svijet je gledao Hrvatsku i divio se našoj kvaliteti. Moraš biti sretan i ponosan kada izbaciš Brazil koji je najveći favorit. Umoran sam, ali sretan. Treba uživati u ovom trenutku - rekao je Dalić.

Na pitanje jesu li igrači umorni rekao je da pobjeda poništi sve i zaboravi se sva muku i trud 120 minuta.

Jučer se nije osjetilo da smo igrali 120 minuta protiv Japana. O umoru nemamo kada razmišljati, sad ćemo se početi pripremati za Argentinu. No, sada smo ni tamo ni ovamo. Da smo ranije ispali, preboljeli bi. Toliko smo se mučili i trudili da sada ne napravimo taj korak. Idemo se pripremiti za Argentinu. Odigrali smo sjajnu utakmicu i dobili Brazil na jedini mogući način. Ali, ne smijemo sada u tome uživati. Argentina će biti motivirana još od prošlog SP, ima vojsku navijača... Umor neću uopće spominjati, rekao je Dalić.


Pojasnio je i kako su izašli kao pobjednici protiv Brazila.

Znali smo kvalitetu Brazila i ako ih ne uspijemo neutralizirati, bit će teško. I priprema je bila u tom smjeru. Da budemo disciplinirani, da radimo što smo se dogovorili. Odradili smo perfektnu utakmicu. Kad smo primili, nismo odustali. Napravili smo promjene i pojačali napad. Na kraju nam se to isplatilo. U prvom redu presudila je disciplina naše ekipe 

Tite podnio ostavku

Nakon poraza od Hrvatske i ispadanja iz četvrtine finala Svjetskog prvenstva u Kataru, Adenor Leonardo Bacchi, poznatiji kao Tite, podnio je ostavku na mjestu selektorreprezentacije Brazila, prenosi Fabrizio Romano. Ovaj 60-godišnjak preuzeo je Selecao 2016. godine, od onda ih vodio u 81 utakmici te upisao 61 pobjedu, 14 remija i 6 poraza.


(Admir O.)

 

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.