10.12.2022. 22:30
3
Neymar je uzalud govorio: Da su ga saigrači poslušali, Brazil bi izbacio Hrvatsku
Fudbaleri Brazila jučer su eliminisani sa Svjetskog prvenstva u Kataru nakon što ih JE poslije penala pobijedila selekcija Hrvatske (2:1). "Karioke" su u Katar stigle kao jedni od najvećih favorita za osvajanje Mundijala, ali se kući vraćaju razočarani.

Imali su Brazilci vodstvo, sve u svojim rukama, a onda su neshvatljivo pogriješili i primili gol u 117. minuti. Da su kojim slučajem poslušali Neymara prošli bi Hrvatsku i sada bi razmišljali o polufinalnoj utakmici protiv Argentine, navodi Avaz. 

Naime, Nejmar je govorio igračima da ne žure, da ne idu previše u napad jer ima pet minuta do kraja i da oni imaju sve u svojim rukama. Kako je prenio brazilski novinar Marcio Spimpolo, Nejmar je saigračima u napadu govorio "Nema potrebe da idete gore, 1:0 je i ima još pet minuta do kraja". Saigrači ga nisu poslušali, a ubrzo je uslijedila kontra Hrvatske i gol Brune Petkovića.



Brazilci su pokušali doći do gola, ali su ih "Vatreni šokirali". I kada se pogleda snimak kod gola Hrvatske vidi se da je Nejmar bio u pravu. Čak šestorica Brazilaca su ostala na polovici Hrvatske dok su Oršić, Petković i društvo išli u kontru. 

(A.R.) 

 

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.