21.12.2022. 8:39
0
Ostao bez oca i braće, majka imala rak. Operisao srce, pa postao svjetski prvak sa Argentinom
Fudbalska reprezentacija Argentine postala je po treći put šampion svijeta.

U finalu Mundijala u Kataru “Gaučosi” su bili bolji od Francuske nakon izvođenja penala (3:3 u regularnom toku i produžecima, 4:2 nakon jedanaesteraca).

Život mu postao maćeha

Jedan od fudbalera koji je imao priliku da oko vrata stavi zlatnu medalju bio je napadač španskog Atletico Madrida Angel Correa (27).

Život je nekom majka, nekome maćeha. Moglo bi se reći da je Angelu život postao maćeha. Već u njegovoj 10. godini života otac mu je preminuo.

Nedugo zatim, sa samo 12 godina izgubio je jednog brata. Drugi je izvršio samoubistvo 2017. godine.

Njegovim problemima tu nije bio kraj. Njegova majka ima rak, dok je on 2014. bio podvrgnut operaciji srca, Zbog toga je umalo napustio fudbal, prenosi Nova.

Ipak, djeluje da su ga svi ovi problemi učiili jačim i da je zbog toga na kraju uspeo da podigne „boginju“.

Karijeru je počeo u čuvenom San Lorenzu. Sa ovim je klubom osvojio jedini Copa Libertadores u klupskoj historiji 2014. godine.

Za argentinski klub je odigrao 63 utakmice i postigao je 12 golova uz 19 asistencija.

U Atleticdo je došao u decembru 2014. za 7,5 miliona eura. Tada je na lekarskim pregledima Argentincu otkriveno da ima tumor na srcu.

Strašne prognoze su govorile da mu je život u opasnosti i da je kraj karijere jedna od realnih opcija. Ipak, Correa se izvukao. Pobijedio je opaku bolest i vratio se fudbalu.

Najveći uspjesi sa reprezentacijom

Odigrao je čak 350 utakmica za Atletico. Postigao je 63 gola i upisao još 54 asistencije.

Za to vrijeme sa Atleticom je osvojio špansku La ligu, Ligu Evrope i Superkup Evrope.

Ipak, najveće uspjehe je imao sa Argentinom. Kada je on u timu, Argentina ne može da izgubi.

Prvo je sa mladom reprezentacijom postao šampion Južne Amerike. Tada je postigao pobjedonosni gol protiv Urugvaja. Proglašen je i za najboljeg igrača turnira.

Mundijal je bio treći turnir na kome je Correa učestvovao. Svaki put je podigao trofej. Sjajan je bio i na Copa Amerike.

Zanimljivo, otpao je sa prvobitnog spiska selektora Argentine Lionela Scalonija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Međutim, život je nastavio da piše sjajne priče. Correa je na zanimljiv način dobio šansu da se ipak nađe u timu.

Reprezentacija Argentine: Neočekivan poziv

Samo dan prije početka Mundijala, tokom argentinskih priprema, slobodno vrijeme je provodio na igralištu u Buenos Airesu.

Tada su zbog povreda sa argentinskog spiska otpali Nicolas Gonzalez i Joaquin Correa. Upravo je poziv da ih zamijeni, uz Tiaga Almadu, dobio Angel Correa.

Iako je Correa proveo samo devet minuta na terenu, bio je dio historijskog tima “Gaučosa” koji je vratio titulu u Argentinu.

Za “Gaučose” je debitirao 5. septembra 2015. godine. U 23 utakmice je postigao tri gola.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.