1.1.2023. 18:07
0
Ništa od transfera Joška Gvardiola u Chelsea
Chelsea je dogovorio transfer Benoita Badiashilea iz Monaca za iznos od 38 miliona eura, javlja The Athletic. Londonski klub je s igračem dogovorio sve lične uslove i višegodišnji ugovor. Uskoro bi trebao biti određen i termin za doktorski pregled i potpis ugovora.

Dugo je Chelsea tražio igrača kojim bi popunio poziciju lijevog stopera u svom kadru, a glavna želja čelnika engleskog kluba bio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol. Hrvatski stoper je na taj transfer pristao. Ali se Leipzig i Chelsea nisu uspjeli dogovoriti oko odštete i posao je propao.

Nakon toga se Chelsea okrenuo drugim opcijama, bili su to još 23-godišnji Evan Ndicka iz Eintrachta i 20-godišnji Piero Hincapie iz Bayer Leverkusena. Na kraju se engleski klub odlučio za Badiashilea pa će se Francuz pridružiti Thiagu Silvi, Kalidouu Koulibalyju, Trevoru Chalobahu i Wesleyju Fofani u borbi za mjesto na stoperskoj poziciji.

Podsjetimo, Gvardiol je najskuplji defanzivac na svijetu prema novim podacima Transfermarkta, najpoznatije stranice koja procjenjuje vrijednost nogometaša. Vrijednost bivšeg braniča Dinama porasla je sa 60 na 75 miliona eura. Te sada dijeli prvo mjesto s portugalskim članom Manchester Cityja Rubenom Diasom.

Osim toga, poznato je da ga Leipzig ne bi pustio ispod 90 miliona eura. Pa nije nejasno zašto je Chelsea na kraju ipak odabrao Badiashilea koji je višestruko jeftiniji igrač. Gvardiol je prošle godine iz Dinama otišao u RB Leipzig za 18.8 miliona eura. Već se ljetos povezivao s najvećim europskim klubovima, iako mu ugovor s njemačkim prvoligašem vrijedi do 2027. godine.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.