13.1.2023. 19:22
0
Još jedna reprezentacija sa Mundijala u Kataru ostala bez selektora
Argentinac Gustavo Alfaro nije više selektor fudbalske reprezentacije Ekvadora, saopćila je danas Fudbalska federacija Ekvadora (FEF).

- Nakon nekoliko mjeseci razgovora između Federacije i Gustava Alfara, obje strane su odlučile da budu slobodne u procjeni i traženju novih opcija za dobrobit i razvoj svojih interesa - piše u saopćenju FEF-a.

Alfaro (60) je selektor Ekvador postao 2020. godine. Prevodio je ovu selekciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pošto je u kvalifikacijama za SP završio na trećem mestu, iza Brazila i Argentine.

Ekvador na Mundijalu u Kataru nije uspio da prođe grupu. Sa četiri osvojena boda završio je trećem mjestu u grupi A, iza Holandije i Senegala, a ispred Katara.

FEF se zahvalio Alfaru što je uspio da ostvari svoj cilj i plasira se na Svjetsko prvenstvo, ono što selekcija Ekvadora nije uspjela četiri godine ranije.

Pod vodstvom Alfara, Ekvador je stigao i do četvrtfinale Copa America 2021. u Brazilu.

(A. Balićevac)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.