15.1.2023. 16:40
0
Zvanično: Mudryk je novi fudbaler Chelseaja!
Ukrajinski reprezentativac Mykhailo Mudryk novi je fudbaler londonskog Chelseaja!

22-godišnji veznjak je potpisao ugovor koji će ga na Stamford Bridgeu ostaviti narednih osam i pol godina.

“Veoma sam sretan što sam stigao u Chelsea. Ovo je veliki klub, fantastična liga. Ovo je atraktivan projekt koji će biti korak naprijed u mojoj karijeri. Jedva čekam upoznati nove saigrače i igrati pod vodstvo Grahama Pottera i njegovog tima”, rekao je Mudryk.

Chelsea će platiti 70 miliona odmah, dok će ostatak od 40 isplatiti u ratama. Mudryk je bio viđen kao novo pojačanje Arsenala, ali su im ga gradski rivali doslovno preoteli u zadnjim trenucima. Prema izvještajima presudila je dužina trajanja ugovora.

Zanimljivo je da je Mudryk odigrao samo 29 utakmica za Shakhtar, dok je dres reprezentacije nosio osam puta. Do sada za nacionalni tim nije postigao nijedan gol.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.