24.1.2023. 21:47
0
Mike Tyson optužen za silovanje: Mogao bi opet u zatvor, prijavila ga nepoznata djevojka
Bokserska legenda Mike Tyson je, zbog silovanja Desire Washington proveo tri godine u zatvoru. Sada je optužen za još jedno silovanje i to početkom 1990-ih godina.

Djevojka koja ga je prijavila ovog mjeseca željela je da ostane anonimna, ali je istraga pokrenuta i legendarni sportista bi opet mogao da završi iza rešetaka.

U izjavi je djevojka istakla da se nemili događaj odigrao u Albaniju u New Yorku, a da ju je Mike Tyson silovao u limuzini nakon što su se upoznali u noćnom klubu.

Javnosti za sada nepoznata devojka mogla bi da dobije i pet miliona dolara zbog ovog slučaja. Kaže da je pretrpjela fizičke, psihičke i emotivne povrede i to godinama nakon slučaja.

U prvoj izjavi se ne navodi tačan datum napada, ali se vrijeme poklapa sa godinama u kojima je Tyson silovao Washington.

„Nekoliko puta sam mu rekla ne i zamolila ga da prestane. Ali je on nastavio da me napada. Tada mi je skinuo pantalone i silovao me“, rekla je žena prenosi engleski „Daily mail“.

Zarad svoje sigurnosti, djevojka i dalje ne želi da se njeno ime pominje u javnosti.

Advokat Daren Seilbek istakao je da ni sam nije vjerovao ženi u početku, ali je istražio njene navode i utvrdio da su veoma vjerodostojni.

Poruka je poslata i agenciji koja zastupa Tysona, pa se očekuje odgovor u narednih nekoliko dana.

Tyson je 1992. godine osuđen na šest godina zatvora i četiri godine uslovno zbog silovanja Desire Washington. Tada 18-godišnje takmičarke na izboru za ljepotu Miss Crne Amerike.

Iz zatvora je pušten 1995. godine, nakon što mu je kazna smanjena na tri godine. Uprkos tome što je bio iza rešetaka, Tysonova karijera nije završena. I vratio je titulu u teškoj kategoriji nakon puštanja na slobodu. Borio se do 2005. godine kada je odlučio da je vrijeme za penziju.


(Admir O.)

Mike Tyson
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.