6.2.2023. 15:35
0
Obustavljena sportska takmičenja u Turskoj
FOTO: AP/Sportsport.ba
U noći iza nas jugoistok Turske i sjever Sirije pogođeni su razornim zemljotresom. Jačina po Richteru je bila 7,8 i pretrpljeni su ogromni ljudski i materijalni gubici.

Broj mrtvih konstantno raste i prešao je brojku od 500, a na hiljade ljudi je povrijeđeno. Definitivno crni dan za Tursku, a sada su tamo, očekivano, obustavljena i sva sportska takmičenja.

Mehmet Kasapoglu, ministar omladine i sporta, u ponedjeljak ujutro je saopštio da su sva nacionalna sportska takmičenja privremeno obustavljena.

“Sva sportska takmičenja koja se održavaju u našoj zemlji su do daljnjeg obustavljena.

Sve naše jedinice su u pripravnosti pod koordinacijom AFAD-a (Uprava za katastrofe i vanredne situacije, op. a). Još jednom upućujem najbolje želje našoj voljenoj naciji", napisao je Kasapoglu.



(Erna H.) 

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.