7.2.2023. 12:17
0
Ne brže od života: Igrači njemačkog velikana sinoć se trkali automobilima po gradu, pa imali udes
FOTO: Twitter
Njemački mediji jutros bruje o saobraćajnoj nesreći koja se desila u St. Pauliju, a u centru pažnje nalaze se dvojica fudbalera HSV-a koji su direktno učestvovali u nesreći koja je zaprepastila građane koji su svjedočili svemu što se sinoć dešavalo na toj ulici.

Fudbaleri su poznati po tome što vole da kupuju skupocijene automobile kada zarade prvi ozbiljan novac od ovog sporta, te većina njih uživa u brzini vozeći iste što nažalost nekada zna rezultirati i ozbiljnim saobraćajnim nesrećama.

Tako je bilo i sinoć u St. Pauliju u Njemačkoj gdje su se u centru pažnje našla dvojica igrača koja inače igraju za HSV i oni su se prema prvim informacijama sinoć trkali na ulici i nažalost doživjeli ozbiljan sudar.

Ugledni Bild objavio je da su u saobraćajnoj nesreći koja se desila sinoć u St. Pauliju učestvovali Jean-Luc Dombe (27) i William Mikelbrencis (18), te da su oni fudbaleri HSV-a.

Dompe je vozio svoj BMW M3 od kojeg skoro da ništa nije ostalo i samo pukom srećom igrač HSV-a nije poginuo. Međutim, sada su isplivali i detalji nesreće koje su otkrili svjedoci koji su se nalazili u blizinu u tom trenutku.

Oni su otkrili da su se dva automobila trkala i jedan od njih se zabio u stanicu gdje inače staje autobus. Dompe je izgubio kontrolu nad automobilom i zabio se u stajalište i to stranom gdje je njegovo sjedište.

No, na svu sreću Dompe je zadobio samo povredu ruke i dobro je prošao s obzirom o kakvom udaru se radilo. Ipak, tu nije bio kraj toj priči jer se otkrilo da je drugi automobil vozio još jedan igrač HSV-a koji je tek nedavno dobio vozačku dozvolu.

To je 18-godišnji Mikelbrencis koji je vozio automobil AMG Mercedes i oni su se trkali u toj ulici u St. Pauliju. Kada je Dompe udario u stajalište izašao je iz automobila i zatim je ušao u auto svog saigrača nakon čega su oni pobjegli s mjesta nesreće.

Policija je brzo došla na mjesto nesreće i otkrila da je automobil koji se nalazi na ulici registrovan na Dompea, a nakon što su pogledali snimke s nadzornih kamera vidjeli su da je pobjegao u automobilu koji je registrovan na Mikelbrencisa.

Igrači HSV-a optuženi su za ilegalnu utrku automobila čime su itekako ugrozili živote svih koji su bili u tom trenutku na ulici i samo pukom srećom niko nije poginuo niti je ozbiljnije povrijeđen.

Dompeu je na kraju u bolnici ukazana pomoć jer je povrijedio ruku. Sigurno je da će oni biti žestoko kažnjeni zbog ove nesreće i prijeti im oduzimanje vozačkih dozvola, ali i novčana kazna.

Međutim, to ih i neće uzdrmati toliko kao kazna koju navodno sprema i HSV, te prema svemu sudeći klub će suspendovati ove igrače zbog nesavjesne vožnje i ugrožavanja života u saobraćaju.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.