7.2.2023. 13:36
0
Potvrđen Raščić: FSBiH imenovao novog selektora i trenere u omladinskim selekcijama
Admir Raščić, nekadašnji fudbaler koji je između ostalih klubova nosio dresove Sarajeva i Željezničara, novi je selektor kadetske reprezentacije BiH.

Potvrđeno je to na stranici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

- Na jučerašnjoj sjednici Komiteta za hitnost FSBiH imenovani su selektori ženskih i omladinskih nacionalnih selekcija.

Samira Hurem će i u narednom periodu voditi žensku A reprezentaciju BiH, kao i Mario Ivanković mušku U-19 reprezentaciju.

Novi selektor muške U-17 (kadetske) reprezentacije je Admir Raščić, a selektori ženskih U-19 i U-17 reprezentacija ostaju Dragan Jevtić i Ilija Lucić - saopćeno je iz FSBiH.

Inače, Admir Raščić je sin Muhidina Raščića, člana Izvršnog odbora FSBiH, a iza sebe i nema blistavu trenersku karijeru. Kako se može vidjeti na Transfermarktu kao trener do sada je radio samo u Azotu iz Vitkovića.

Saopćeno je kako su imenovani pomoćni treneri u stručne štabove omladinskih selekcija.

U mladu selekciju BiH imenovan je Muhamed Berberović, a Amir Spahić će popuniti stručni štab U-19 selekcije. Admir Hasančić je pomoćni trener u U-17 reprezentaciji, dok je Armin Duvnjak imenovan za pomoćnog trenera u pionirskoj reprezentaciji.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.