18.2.2023. 20:07
0
Atsuov saigrač Mate Delač shrvan: Čitao sam lažne vijesti da je sve ok s njim… Ne mogu da vjerujem, šokiran sam
Jutros je objavljeno da je tijelo fudbalera Christiana Atsua pronađeno ispod ruševina u Turskoj.

Time ja priča o potrazi za bivšim igračem Chelsea dobila tragilan epilog. Mate Delač, njegov bivši saigrač i reprezentativac Hrvatske shrvan je.

“Šokiran sam! Dugo sam poznavao Christiana Atsua, bili smo četiri-pet godina zajedno u Chelseaju, stvarno je bio normalan dečko. Pravi profesionalac, ma o njemu mogu pričati samo sve najbolje. Ovo je katastrofa, kaže Matej Delač za 24sata.

Od hrvatskih nogometaša s njim su svlačionicu dijelili Duje Čop (u Malagi) i Matej Delač (Chelsea).

“Ne mogu vjerovati. Teško je čitati o svakoj žrtvi tog razornog potresa u Turskoj, a pogotovo kada je među njima neko koga ste poznavali, s kim ste proveli velik dio svog životnog puta i igračke karijere. Mi smo zajedno trenirali u Chelseajevoj “long” grupi, a on je često bio i s prvom momčadi”, priča Matej Delač, pa nastavlja:

“Atsu je dio karijere proveo na posudbi u Bournemouthu, tamo je bio povrijeđen, a ja sam u to vrijeme prošao operaciju koljena. I tako smo iste dane bili u tom Chelseajevom trening centru, odrađivali rehabilitaciju. Posljednjih godina nismo bili u kontaktu, ali smo prošli dosta toga zajedno, stvarno sam šokiran.

Matej Delač je nastavio…

“Stvarno imam dobra iskustva s nogometašima iz Afrike, tako je i Atsu bio normalan, baš pristupačan tip. Naravno, najviše se družio s Michaelom Essienom koji je također iz Gane. Cijelo vrijeme sam pratio što se događa s Atsuom otkako se u medijima pojavila informacija kako je nestao pod ruševinama razornog potresa”, kaže Matej Delač, pa za kraj dodaje:

“Čitao sam i one neprovjerene informacije da je s njim sve OK, nažalost bile su to lažne vijest. Ali kako sam aktivan na Twitteru, onda sam tamo cijelo vrijeme pratio što se događa s njim, najviše baš na službenom profilu Michaela Essiena koji je dijelio sve novosti oko njegovog slučaja. I dalje ne mogu vjerovati, Atsu se baš ni po čemu nije isticao, šutio je i radio svoj posao”.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.