26.2.2023. 19:55
0
Fudbaleri Manchester Uniteda slavili su na Wembleyju
Fudbaleri Manchester Uniteda slavili su na Wembleyju u finalu Liga kupa protiv Newcastlea na 2:0.


Ovo je Crvenim đavolima šesti trofej u Liga kupu, ali što je u ovoj priči najvažnije, ovo je trofejnom klubu prvi trofej posle šest godina. Tada je klub sa Old Trafforda osvojio Ligu Evrope, a iste sezone je uzeo i Liga kup, piše N1. 

Newcastle je veoma ambiciozno ušao u ovaj duel, sa ciljem da osvoji prvi trofej još od 1969. ne računajući 2006. Intertoto kup, koji je u stvari služio kao kvalifikacije za Kup UEFA i imao je više pobednika. Međutim, Svrake su čini se pale u formi u najgorem mogućem trenutku i izgubile treće uzastopno finale, posle FA kupa 1998. i 1999.

Manchester United je rešio pitanje pobjednika u samo šest minuta. Prvo je u 33. minutu Casemiro pokazao da je ubjedljivo najbolja kupovina Uniteda, možda i čitave decenije. Sjajno je skčio i ubačaj Lukea Shawa preciznim udarcem glavom sproveo u gol koji je čuvao Loris Karius. Kontroverzni belgijski čuvar mreže bio je u centru pažnje u 39. minutu.

Marcus Rashford je šutirao iskosa sa lijeve strane, lopta je zakačila Svena Botmana, malo promenila smijer. Ali Kariusu je lopta prošla bukvalno kroz prste, tako da je opet kumovao golu koji prima njegova ekipa u borbi za trofej.

Već tada je bilo jasno da će Uniteda konačno doći do trofeja. Što se i dogodilo. Rutinski je utakmicu priveo kraju a Erik Ten Hag postao je prvi menadžer sa trofejom od Josea Mourinha koji je klub vodio do dva trofeja te 2017. I sada je United u konkurenciji za Ligu Evrope, ali je i u konkurenciji za Premier ligu i FA kup, navodi N1. 


(A.R.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.