8.3.2023. 14:59
0
Sarajevo i Željezničar podijelili bodove u Zenici
FOTO: N1
Odigran je 148. po redu vječiti gradski derbi u Trening kampu u Zenici između Sarajeva i Željezničara, a meč je završen rezultatom 0:0, prenosi N1.

Prvi su zaprijetili fudbaleri Željezničara. Santos je odlično skočio i šutirao glavom, ali lopta odlazi preko gola Šahinovića, na isteku druge minute meča. Uzvratio je Bordo tim dobrom akcijom, u kojoj su učestvovala četiri igrača Sarajeva, ali dobra intervencija Muftića koji interveniše u petercu Željezničara. Almedin Ziljkić u nastavku se namjestio na šesnastercu Želje i šutirao, ali odlično ga je izblokirala odbrana Željezničara.

Preuzeli su izabranici Mirze Varešanovića inicijativu u nastavku. Uslijedila je nova dobra akcija. Ziljkić je po lijevom boku proigrao Tomaševića, koji šalje odličnu povratnu loptu na nekih desetak metara za Čatakovića, ali ponovo pravovremen blok Želje i još jedna dobra šansa otišla je u nepovrat.

Prve “varnice” u 25 minutu. Beganović i Balta u glavnim ulogama. Došlo je do fizičkog kontakta. Ali, glavni sudija Admir Musić nije pokazao javne opomene.

Željezničarov Marin Galić zbog grubog starta, našao se prvi upisani u Musićevoj bilježnici, nakon malo više od polovine prvog poluvremena. Mnogo problema pravio je Santos odbrani Sarajeva. Ovaj put brzonogi Brazilac probio je po lijevoj strani, prošao Mulalića i Šerbečića, ali na putu ka golu lopta mi je pobjegla i otišla u gol aut.

Fudbaleri Sarajeva imali su do kraja prvog dijela više loptu u svojim nogama, ali loša i neorganizovana igra nije im donijela izglednu priliku. Edis Mulalić odlično je postavio svoj tim, koji je odolijevao napadima Bordo tima. Poprilično nezanimljivih prvih 45 okončano je bez golova.

Drugo poluvrijeme Sarajevo je otvorilo velikom prilikom. Loša procjena Marina Galića duge lopte protivnika, sve je iskoristio Ziljkić, ukrao loptu prošao nekoliko igrača Željezničara, ali njegov šut odlazi pored gola Muftića. Mnogo koškanja u nastavku meča.

Čataković se žalio na udarac Kosorića, uključio se i Cocalić, nakon čega je uslijedilo naguravanje fudbalera obje ekipe. Sve je smirivao sudija Musić, ali nije pokazao nikome kartone. Cocalić nakon kornera šutira u 53. minuti, a Šahinović odlično brani i zaustavlja loptu na samoj liniji. Fudbaleri i klupa Želje protestovali su misleći da je lopta prešla gola liniju. Ali ostalo je bez golova 0:0.
Opasna akcija Sarajeva u 60. minuti. Mulalić je dobio loptu po desnoj strani, nakon loše reakcije odbrane Željezničara. Tražio je fudbaler Sarajeva Oliveiru u petercu, ali pravovremena intervencija odbrane Plavih. Dal Varešanović u narednij akciji proigrava Oliveiru, ali brazilski napadač ne uspjeva uputiti završni udarac, ometen odbrambenim igrač Mulalićeve ekipe.

Dženis Beganović zaradio je tek drugi žiti karton na meču, nakon neopreznog starta nad Vrančićem. Novi žuti karton zaradio je stoper Željezničara Aleksandar Kosorić, poslije neopreznog starta nad Dalom Varešanovićem.

Mnogo sreće za Željezničar na isteku 70 minuta meča. Renan Olivera pogađa svog saigrača Martinovića, a odbijenu loptu Avramovski šalje premo gola. Željeli su igrači sa Koševa više pogodak. Sjajno je Vrančić proigrao Ziljkića, koji šalje povratnu loptu na šesnaesterac, ali odbrana Želje na visini zadatka. Adnan Džafić u finišu utakmice postao je prvi fudbaler Sarajeva koji je “požutio”, poslije neopreznog starta nad Jašarevićem.

Sulejman Krpić procijenio je loše let lopte i nije iskoristio dobar centrašut svoje ekipe na peterac Sarajeva. Već u narednom napadu Džafić prijeti s druge strane iskosa, ali njegov udarac izblokirala je odbrana Sarajeva.

Do kraja nismo vidjeli mnogo toga. Ostao je početni rezultat 0:0 i još jedan remi u vječitom derbiju. Mirza Varešanović upisao je četvrti remi bez golova u četiri derbija, a Edis Mulalić u pet derbija sada ima dva neriješena ishoda i tri pobjede.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.