8.3.2023. 19:57
0
Premijer liga BiH: Zrinjskom mostarski derbi
Fudbaleri Zrinjskog savladali su Velež u zaostaloj utakmici 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plemići su slavili na stadionu Rođeni sa 3:1 i tako rastužili domaće, nanijevši im prvi poraz u proljetnom dijelu sezone.

Gosti su poveli već iz prve prijetnje pred golom Veleža. Pogriješio je Šikalo, lopta je došla do Ilinkovića, koji nije oklijevao, nego je šutirao iz prve i prevario Bogdanovića za 0:1.

Odgovorio je Wallace u 25. minuti, ali je njegov udarac odbranio Marić. Na drugoj strani prijetio je Kiš, no Bogdanović je ovaj put bio siguran.

Velež je izjednačio u 29. minuti. Lauš je ubacio sa lijeve strane, odbrana Zrinjskog je spavala, Haskić je na pravom mjestu i majstorski pogađa za 1:1.

Odbrana Veleža pogriješila je i nakon pola sata igre, ali je Bogdanović zaustavio udarac Kiša. Ipak, u 34. minuti novi šok za Rođene. Lauš je spavao, Ćuže je ostao sam, i uposlio Kiša, koji glavom u trku zakucava loptu u mrežu za 1:2.

Pitanje pobjednika je riješeno u 63. minuti, kada smo vidjeli jednu od najljepših akcija na terenima u BiH. Kiš je na kraju sjajno asistirao, a Ivančić rutinski pogodio za 1:3, što će se kasnije ispostaviti i konačnim rezultatom.

Igrala se 69. minuta kada je Velež mogao smanjiti zaostatak na jedan gol. Memija je pogriješio, ali Haskić to nije iskoristio. Tačnije, Jakovljević je otklonio opasnost ispred gola Zrinjskog.

Iskusni stoper spasio je svoj tim i u 84. minuti, kada je pravovremenim uklizavanjem ispred Blagojevića izbio loptu u korner.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.