22.3.2023. 17:55
0
Džeko: Ne možemo reći da smo bolji od njih, ali nećemo ni da su bolji od nas, moramo trčati više od Islanda
FOTO: Facebook
Kvalifikacije je bitnije otvoriti dobrim rezultatom nego dobrom igrom, smatra Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice protiv Islanda na startu bitke za Evropsko prvenstvo u sklopu grupe J.

- Imamo 10 utakmica i neko će reći da ima da se igra. U našoj grupi je svaka utakmica jako bitna. Početi kvalifikacije pobjedom je ono što mi želimo, ali moramo na terenu to da dokažemo i damo maksimum. Pobjeda na otvaranju kvalifikacija daje ti samopouzdanje, neku euforiju da u naredne utakmice uđeš jače, stabilnije. S pobjedom je lakša situacija i kod igrača, manje je napetosti, manje "moranja". Mi smo spremni i vidjet ćemo sutra - rekao je Džeko tokom današnjeg obraćanja medijima.

Golgeter Intera ne krije da mu je ogromna želja plasirati se s nacionalnim timom na smotu najboljih selekcija Starog kontinenta.

- Tu sam s 37 godina što znači da imam ogromnu želju. S obzirom na to da i u klubu igram stalno, dosta igrača koji ne igraju za reprezentaciju sada idu na odmor, odnosno dvije sedmice bez utakmica. To mi nije želja u ovom trenutku. Bio bih najsretniji da ova reprezentacija napravi veliki rezultat i da ode na Evropsko prvenstvo. U prošlosti smo to zaslužili, a zašto nismo uspjeli bilo je raznih faktora, utjecaja, da li nismo išli sto posto do kraja, da li smo bili nesretni u nekim situacijama. Sve zavisi od nas u novim kvalifikacijama. Imamo timove koji su na našoj razini. Ne možemo reći da smo bolji od njih, ali isto tako nećemo reći da su oni bolji od nas. Dosta je mladih igrača kojima je značila Liga nacija i kvalifikacije u ekipu, ušli su u ekipu, odigrali par utakmica. Prošli smo proces podmlađivanja. Nadam se da ćemo krenuti na nivou na kojem želimo da budemo - dodao je najbolji strijelac u historiji reprezentacije BiH.

Džeko kaže da su šanse podjednake za sve ekipe, samim time što kvalifikacije počinju sa nula bodova na kontu.

- Naša je što igramo pred našim navijačima i to je na startu kvalifikacija bitno. Pozivam navijače da nas bodre od početka do kraja, to daje energiju. Svaki bod je bitan, svaka utakmica pogotovo kod kuće je jako bitna - apeluje Dijamant.

Na pitanje može li obećati gol i imaju li Zmajevi njegovog nasljednika, odgovorio je:

- Mogu samo obećati da će ekipa dati sve od sebe, da će svaki igrač shvatiti utakmicu ozbiljno i "poderati" na terenu. Samo tako možemo doći do pobjede. Utakmica neće biti lagana, analizirali smo ih, sve su to rezultati 1:0, 2:1. Moramo pokazati da možemo trčati više nego oni.

Što se tiče nasljednika, BiH je imala uvijek talentovanih igrača. Ima trenutno dobrih igrača koji me lako mogu zamijeniti, navodi Faktor. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.