3.4.2023. 12:11
0
Incidenti na Tušnju: Oglasili se iz FK Sarajevo
FK Sarajevo oštro je demantovao sve netačne navode koji su se pojavili u određenim medijima nakon utakmice na Tušnju u okviru 24. kola Premijer lige BiH.

- FK Sloboda i FK Sarajevo su odigrali utakmicu koja je oduševila sve prisutne na stadionu kao i one koji su susret gledali putem televizijskog prijenosa. Koristimo priliku da se zahvalimo FK Sloboda na gostoprimstvu van terena i viteškoj, fer i korektnoj borbi na terenu i želimo im puno sreće u nastavku sezone kako bi izborili svoje ciljeve. FK Sloboda kao naš stari sportski prijatelj i decenijski rival, kao i ponašanje njihovih fudbalera, stručnog štaba i rukovodstva kluba zaslužuje sve pohvale i mi ćemo se potruditi naredne sezone da se revanširamo na isti način. Više od 6.000 ljudi, od čega i 250 naših navijača, je moglo da uživa u jednoj sjajnoj fudbalskoj predstavi, ali je bilo dovoljno samo njih nekoliko kako bi se promijenila cijela slika o ovoj utakmici, a priča o sjajnom travnjaku i fantastičnoj utakmici sa pet pogodaka ode u drugi plan - saopćili su iz Bordo tabora.

Dalje su dodali da u cilju tačnog i objektivnog informisanja cjelokupne bh. javnosti, "FK Sarajevo koristi priliku da obavijesti sve ljude koji prate klub, domaći fudbal, ali i sve ljude u Bosni i Hercegovini o svemu što se dešavalo na utakmici, odnosno po njenom završetku".

- Almedin Ziljkić, koji je u svojoj karijeri nastupao za oba tuzlanska premijerligaša, po završetku utakmice je krenuo da se pozdravi sa svojim prijateljima. Po dolasku ispred tribine, na kojoj je bilo cca 50-ak ljudi, je doživio da mu neko sa tribina uputi salve uvreda i psovki na račun njegove porodice. Naš fudbaler je reagovao instinktivno i ušao u verbalni dijalog sa jednim od navijača, za šta svakako nema opravdanja. Nakon toga je doživio prijetnje sa tribine, ali i od zaštitara, koji je bio tu i posmatrao cijelu situaciju i koji je mogao na vrlo jednostavan način da riješi cjelokupan "problem". Ziljkić se već odmakao od tribine i krenuo prema svlaćionici, pa je bilo sasvim dovoljno da ga se isprati prema svlačionici sa ostalim fudbalerima.

- Ipak, zaštitar je izabrao drugi način i prvo zaprijetio da će ga udariti, a potom to i učinio, što je izazvalo dodatne probleme. Sve kasnije izgovoreno bilo je rečeno pod utiskom tog nemilog događaja. Nažalost, vidimo da su prsti upereni prema našem fudbaleru i mi koristimo priliku da kažemo da ćemo stati iza njega u ovom slučaju, jer smatramo da niti je započeo incident, niti je bilo koga ugrozio fizički, za razliku od zaštitara koji je uradio upravo suprotno - saopćeno je iz FK Sarajevo, uz opasku da je u naguravanju još nekoliko fudbalera dobilo udarce, a da je trener golmana Ibro Hodžić, koji je stao kako bi zaštitio igrače i odveo ih prema svlačionici, doživio da mu jedan od njih zaprijeti te ga pozove na fizički obračun.

- FK Sarajevo najoštrije osuđuje sve nemile scene na stadionima, ali ponavlja da će uvijek čvrsto stajati na strani naših fudbalera u bilo kojoj situaciji, a pogotovo u situacijama poput ove sa Tušnja, kada su doživjeli fizički napad. Etiketiranje koje su u posljednja 24 sata doživjeli Almedin Ziljkić i Ibro Hodžić su krajnje nedopustiva i želimo još jednom podvući da nećemo dozvoliti bilo kakav napad, agresiju, niti nepravdu prema fudbalerima našeg kluba - poručili su iz Bordo kluba.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.