5.5.2023. 20:20
0
Propušta i vječiti derbi: Cocaliću dva meča suspenzije
Edin Cocalić zbog isključenja nakon utakmice s Igmanom neće biti na raspolaganju treneru Željezničara Nerminu Bašiću u možda ključnim mečevima u borbi za izlazak na euroscenu.

Cocalić će odraditi dva meča suspenzije, podaci su iz Commet sistema Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Željezničar u nedjelju igra na Grbavici s Veležom, a za sedam dana na Koševu je na rasporedu vječiti derbi.

Nekadašnji bh. reprezentativac crveni karton dobio je poslije utakmice Željo - Igman na Grbavici (1:1) nakon što se skoro potukao s glavnim arbitrom Sabrijom Topalovićem.

- Neprimjereno ponašanje, psovanje glavnom sudiji majke više puta - obrazloženo je u Cometu isključenje kapitena tima sa Grbavice.

S druge strane, Cocalić je u svoju odbranu kazao da nije mogao da istrpi uvrede koje su dolazile od glavnog sudije i da je Topalović u više navrata tokom meča vrijeđao njega i saigrače.

- Ponižavanje igrača od strane sudije nisam nigdje nikada vidio, niti doživio. Žao mi je što sam odgovorio istim jezikom dotičnog i ne bježim od odgovornosti, ali se nadam da će ovakvi likovi za dobrobit našeg sporta i mladih fudbalera koji stasavaju širom Bosne i Hercegovine biti uklonjeni iz našeg fudbala - poručio je Cocalić.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.