25.5.2023. 10:29
2
Vico Zeljković: "Milorad Dodik najviše zaslužan za uspjeh FK Borac"
FOTO: screenshot
Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković izjavio je kako je predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik najveći razlog zašto je FK Borac imao uspješnu sezonu.

Zeljković je izjavio kako FK Borac ima najuspješniji period u historiji kluba, te je istakao kako su već četvrtu sezonu zaredom izborili nastup u europskim takmičenjima. 

"U prethodnom periodu svjedočili smo brojnim zluradim komentarima na račun pomoći od strane institucija, ali moramo biti svjesni da na sličan ili gotovo isti način funkcionišu brojni klubovi u regionu. FK Borac je, to je činjenica, na svom historijskom maksimumu što se tiče rezultata.

Četvrti sezonu u nizu izboren je nastup na europskoj sceni i to se nikada nije desilo od osnivanja kluba", rekao je Zeljković u razgovoru za Alternativnu televiziju. 

Ipak, Zeljković je izdvojio jednu osobu kao zaslužnu za ovaj uspjeh - Milorada Dodika. Inače, treba spomenuti i da su Zeljković i Dodik u rodbinskim vezama. Zeljković je Dodikov sestrić. 

"Treba staći i da ne bismo došli do ovog momenta i da ne bi bilo ovog uspjeha FK Borac da nije bilo institucija RS i Milorada Dodika, predsjednika RS, bez obzira da li se nekome sviđalo ili ne.

Taj čovjek je zaslužan što je klub opstao 2015. godine kada je bio doveden do stečaja i gašenja. Uz bezrezervnu podršku gospodina Dodika klub je vratio većinu dugovanja iz prošlosti, odblokirao račun i posluje normalno koliko je to moguće u ovim okvirima", rekao je Vico Zeljković. 

(Erna H.) 

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.