1.6.2023. 14:33
0
Matej Delač se vraća na Koševo?
Belmin Dizdarević (21) i Muhamed Šahinović (19) imali su blistavih, ali i manje blistavih trenutaka na golu Fudbalskog kluba Sarajevo.

Obojica su, bez dileme, golmani respektabilnog potencijala. No, saznajemo da na Koševu razmišljaju da ovu veoma bitnu poziciju u timu povjere iskusnijem čuvaru mreže.

Prema saznanjima Raporta, moguće je povratak Mateja Delača (30), momka koji je ostao u lijepom sjećanju navijačima bordo kluba u svom prvom mandatu na golu FK Sarajevo.

Delač, koji je rođen u Gornjem Vakufu, no nastupao za mlađe selekcije Hrvatske, izazvao je pravi potres, kada je u januaru 2014. stigao na Koševo kao posuđeni igrač engleskog giganta Chelseaja.

Sa Sarajevom je bio prvak BiH (2015.) i osvajač Kupa naše države (2014). Kasnije je, također na posudbi iz londonskog kluba, nastupao za belgijski Excel Mouscron.

U ljeto 2018., nakon isteka ugovora sa Chelseajem, Delač se priključio danskom superligašu Horsensu. Ove sezone u 26 mečeva primio 43 gola.

(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.