3.6.2023. 17:13
0
Samir Zeljković prvo pojačanje FK Sarajevo
Samir Zeljković je prvo pojačanje FK Sarajevo za ljetni prelazni rok.

Dvadesetpetogodišnji Sarajlija je prošao je sve omladinske selekcije našeg kluba ali do sada nije imao priliku da debituje za prvi tim. Sa juniorima FK Sarajevo osvojio je dva Kupa Bosne i Hercegovine, 2015. i 2016. godine.

Fudbalski put ga je preko NK TOŠK i Igmana iz Konjica doveo do FK Velež gdje je proveo prethodnih pet sezona i postao jedan od najvažnijih igrača ekipe iz Mostara. Za Velež je odigrao 149 utakmica i bio član generacije koja je osvojila Kup BiH. Sjajnim igrama u Premijer ligi svojevremeno je zaradio i poziv selektora Duška Bajevića u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Radi se o polivalentnom igraču koji može igrati na nekoliko pozicija.

Samir Zeljković na Koševo dolazi kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Veležom, a sa FK Sarajevo je potpisao ugovor do 2026. godine.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.