5.6.2023. 15:25
0
Sprema li se ogromna transfer bomba u Premijer ligi BiH: Santos pojačava najvećeg Željinog rivala? Pregovori sa Olimpijom propali
Prema saznanjima Raporta, brazilski krilni napadač Clerismario Santos ponuđen je Fudbalskom klubu Sarajevo nakon odlične sezone u dresu gradskog rivala Željezničara.

Santos je u 35 mečeva u svim takmičenjima postigao osam golova uz pet asistencija u svojoj prvoj i, prema svemu sudeći, jedinoj sezoni u dresu “Plavih” po dolasku iz prijedorskog Rudara.

Prije nekoliko dana s Grbavice su otkrili da su pristali na sve uvjete Santosovih zastupnika, no da još nema pozitivnog odgovora.

Pitanje je da li će ga i biti s obzirom na to da apetiti Brazilčevog tima neprestano rastu.

Kako je isti medij saznao, čelnici slovenske Olimpije iz Ljubljane prekinuli su pregovore nakon što su čuli zahtjeve Santosovih menadžera. Da li će eventualni kontakti sa bordo timom imati drugačiji ishod?

Dodatnu zbrku unosi i današnje saopćenje FK Željezničar u kojem se navodi da je krivotvoren dokument (potvrda o odricanju od naknade za treniranje za ovog igrača) čime se dovode u zabludu svi klubovi sa kojima agenti ovog igrača pregovaraju.

Naime, Željo u slučaju odlaska ovog igrača ima pravo na finansijsku naknadu, jer igrao za ovaj klub do 21 godine starosti.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.