7.6.2023. 18:00
0
Krupa nije dobila licencu za nastup u Premijer ligi: Zvijezda 09 i Leotar čekaju konačnu odluku
FOTO: Facebook
Na današnjoj sjednici Prvostepene komisije Fudbalskog saveza za licenciranje klubova, licencu za učešće u novoj sezoni Premijer lige BiH nije dobila ekipa Krupe.

Oni se nadaju da će ipak uspjeti dobiti dozvolu za učešće nakon zasjedanja Drugostepene komsije.

Umjesto Krupe u najelitniji rang bh. fudbala mogla bi ući Zvijezda 09. 

Prema propozicijama Prve lige RS predviđeno je da drugoplasirana ekipa iz drugog ranga igra plej-of meč sa ekipom koja je sezonu završila na pretposljednjem mjestu. U ovom slučaju ta ekipa je Leotar.

Ekipa iz Etno sela Stanišić je sezonu u Prvoj ligi RS okončala na drugoj poziciji sa 16 bodova zaostatka za prvoplasiranom Krupom.

Podsjetimo, Krupa je iz Premijer lige BiH ispala nakon sezone 2020/2021, iako su završili na sigurnoj 10. poziciji. Naredne godine nije zaigrala u Premijer ligi zbog istih razloga koji im i danas pravi problem.

Šampion Prve lige FBiH, ekipa GOŠK-a, dobila je licencu za nastup u Premijer ligi. 

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.