7.6.2023. 18:15
0
Ženska reprezentacija Oružanih snaga BiH pobijedila kolegice iz Velike Britanije
FOTO: Twitter
Ženska fudbalska ekipa Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva ovih dana obilazi zemlje Zapadnog Balkana u cilju jačanja angažmana u sektoru odbrane, promovisanja saradnje sa mladima i zagovaranja jačanja uloge žena u vojsci i sportu.

Od šestog do osmog juna borave u Bosni i Hercegovini, u sklopu čega su danas, na fudbalskom terenu, omjerile snage sa ženskom reprezenatcijom Oružanih snaga BiH u Travniku. Pobjednice su bile fudbalerke Bosne i Hercegovine, a čestitka na pobjedi stigla je i od britanskog ambasadora u BiH Juliana Reillyija.

“Čestitke Ženskoj fudbalskoj reprezentaciji Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na današnjoj pobjedi u utakmici protiv ekipe Oružanih snaga Velike Britanije. Veoma smo ponosni na britansku ekipu koja na proputovanju Zapadnim Balkanom poiče na jačanje uloge žena u vojsci i sportu”, naveo je danas na Twitteru ambasador Reilly.

Kako je ranije istaknuto, ova posjeta Ženske fudbalske ekipe Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva zemljama Zapadnog Balkana je znak njihove težnje da širom svijeta promovišu različitost, inkluzivnost i rodnu jednakost unutar svojih redova.

Tim kojeg čine izvrsne vojnikinje i oficirke koje ostvaruju zapažene rezultate kako na terenu, tako i u vojnoj službi, želi inspirisati i ojačati mlade, posebno žene, na karijeru u vojsci i sportu.

Tokom posjete regiiji, Ženska fudbalska ekipa Oružanih snaga UK odigrat će utakmice sa lokalnim timovima, održati brojne sportske radionice i interaktivne sesije o vojnom životu i mogućnostima za razvoj karijere.

Također, ekipa će se susresti i sa mladima, i sa njima podijeliti lične priče o trijumfu, istrajnosti i značaju timskog rada. Tako su, primjerice, obje ekipe prije današnje utakmice u Travniku, održale zajednički trening sa djecom iz Akademije Nogometnog kluba Travnik.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.