3.9.2023. 9:13
0
Nema tih miliona: Liverpool ne pušta Salaha u Saudijsku Arabiju!
FOTO: Getty images
Danima se šuškalo da bi Mohamed Salah mogao da napusti Liverpool i preseli se u Saudijsku Arabiju, ali od tog transfera izgleda da ovog ljeta nema ništa.

Trener “Redsa“ Jurgen Klop zadovoljan je kako Salah pristupa klupskim obavezama i ističe namjeru da želi da ga zadrži kao lidera u timu.

“Mo je veoma posvećen, trenira kao i inače. Tokom sastanaka se naročito istakao liderskim sposobnostima. Moramo da baratamo činjenicama, a jedna od tih je da sam prezadovoljan njegovim zalaganjem i da je sve u redu što se njegovog statusa u klubu tiče“, rekao je Klopp, prenosi N1.

Al Ittihad poslao je zvaničnu ponudu za 31-godišnjaka “tešku“ 150 miliona funti, a po saznanjima dobro obavještenih medija, spremni su da ponude i do 200 miliona ne bi li ubijedili Liverpool da se odrekne Egipćanina.

Ipak, Salah je još uvijek pod ugovorom sa Liverpoolom, a klub sa “Anfielda“ izgleda da nema namjeru da ga proda, čak i ako bi dobio više od 150 miliona.

Prijelazni rok za premijerligaše se završava u petak, dok saudijski klubovi mogu da kupuju sve do 7. septembra.

Salah je u dresu Liverpoola odigrao 308 mečeva, postigao 187 golova i zabilježio 81 asistenciju. Na Anfield je stigao 2017. godine, a prethodno je igrao za Romu, Chelsea, Fiorentinu i Basel.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.