17.9.2023. 21:52
0
Premijer liga BiH: Nova sudijska lakrdija u Banjaluci. Pobjeda Širokog Brijega
Fudbaleri Širokog Brijega u 7. kolu Premijer lige BiH savladali su Zvijezdu 09 na Pecari sa 2:1, dok smo u Banjoj Luci, na meču Borac - Posušje (1:0) svjedočili novoj sudijskoj lakrdiji.

Širokobriježani su na Pecari u ranoj fazi utakmice stigli do dva gola prednosti. U 11. minuti pogodio je Mamić, koji je natrčao na odbijenu loptu poslije udarca Ćavara i pogodio za slavlje domaćih.

U 25. minuti već je bilo 2:0, a pogodio je Lukić. Gosti na otvaranju drugog diijela smanjuju na 2:1, a u 56. minuti pogodio je Veličković. Ipak, nisu imali snage za potpuni povratak i drugi gol.

Posušje je nakon trijumfa nad Zrinjskim tokom sedmice i večeras pokazalo da je sjajna ekipa. U nekoliko navrata gosti su opasno prijetili, ali je Borac spašavao golman Mijatović. Na drugoj strani Borac je opet bio miljenik sudija. Po ko zna koji put zadnjih godina...

Glavni arbitar bio je Haris Halkić iz Sanskog Mosta, koji je svojim odlukama "izluđivao" goste, kojima je pokazao i dva crvena kartona. Prvo je zbog prigovora u 52. minuti "pod tuš" poslao trenera Branka Karačića, a u 73. minuti drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je Frane Maglica.

Gosti su do kraja imali igrača manje, branili su se do 86. minute, a tada je Marić postigao autogol za veliko slavlje Banjalučana.

(Ajdin B.)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.