23.9.2023. 20:19
0
GOŠK nakon pobjede na Grbavici stigao do uvjerljivog trijumfa protiv Igmana
FOTO: s1
GOŠK iz Gabele je večeras na svom terenu savladao Igman iz Konjica u susretu osmog kola Premijer lige BiH, a konačan rezultat ovog meča je glasio 4:0.

Na samom početku utakmice, domaća ekipa je imala veći pritisak, te je stvarala prilike preko Mandića, Mihaljevića i Čoke, ali nikako nije mogla doći do vodećeg gola. 

Međutim, uslijedio je period igre, gdje je Igman izgledao dosta dominantnije u odnosu na protivnika i imao je bolje prilike za postizanje gola.

U 14. minuti je jedan igrač Igmana pogodio stativu sa 30 metara, potom je Mešić natrčao na odbijenu loptu, ali nije uspio da dovede svoju ekipu u vodstvo.

Igrala se 19. minuta kada je Igman ponovo zaprijetio. Ramić je šutirao, ali je njegov udarac odbranio Bobić, da bi se potom na šut iz daljine odvažio i Bešagić, ali je lopta otišla pored gola.

Od 30. minute se i domaća ekipa ‘‘budi‘‘, a samo minut kasnije, Musulin je šutirao nakon kornera, ali je lopta otišla preko gola, da bi potom dvije minute poslije i Gogić šutirao iz daljine i lopta je otišla daleko od gola.

U 37. minuti je Musulin ponovo šutirao, ali je lopta otišla preko gola Igmana, da bi potom tri minute kasnije Skorup šutirao, ali bez većih opasnosti po protivnički gol.

Igrala se 42. minute kada su gostili došli do ozbiljne prilike, ali se nisu baš najbolje snašli u protivničkom šesnaestercu, da bi tri minute kasnije GOŠK dobio penal.

U šesnaestercu Igmana je srušen Mihaljević, loptu u ruke je uzeo Skorup i savladao protivničkog golmana za vodstvo svog tima od 1:0, te se sa tim rezultatom odlazi na poluvrijeme.

Na otvaranju drugog dijela ovog meča, Igman je u dva navrata tražio penal, ali sudija nije dijelio njihovo mišljenje. 

Tako je klub iz Konjica u nastavku meča bio mnogo ofanzivniji, igralo se na polovini GOŠK-a, stvarale su se prilike, ali bez većih opasnosti po golmana ekipe iz Gabele. 

U 57. minuti je Igman imao dobru priliku. Ramić je pokušao, ali je njegov udarac odbranio Bobić, a u 60. minuti je GOŠK mogao doći do još jednog gola.

Musulin je izašao sam pred golmana Igmana, ali je on odlično intervenisao, da bi potom Nižić pokušao glavom, ali je njegov udarac zaustavio golman gostiju.

Igrala se 63. minuti kada je GOŠK udvostručio svoju prednost, a u listu strijelaca se upisao Musulin, dok je asistenciju kod njegovog gola upisao Skorup.

Igman je poslije gola ekipe iz Gabele imao veći posjed, ali su domaći dobro stajali na terenu i čuvali su stečenu prednost. U 70. minuti je Ramić šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

U 72. minuti je Đorić šutirao, ali prečka je spasila domaći sastav. Dvije minute kasnije, domaći su tražili penal, jer su smatrali da je jedan igrač Igmana igrao rukom, ali sudija se nije oglasio.

Igrala se 75. minuta kada je GOŠK stigao do trećeg gola na svom terenu. Obšivač se poslije kornera kojeg je izveo Čoko najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu, te je pogodio za 3:0. 

Do kraja meča se u listu strijelaca za ekipu iz Gabele upisao i Hasukić, koji je šutirao sa nekih 18 metara i pogodio mrežu golmana Igmana za 4:0, te se sa tim rezultatom i završila utakmica između GOŠK-a i Igmana.

NK GOŠK Gabela - FK Igman 4:0 (Skorup 41‘, Musulin 64‘, Obšivać 80‘, Hasukić 88‘)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.